USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Люблинці освятили нові дзвони

19 Жовтня 2015 15:35
Освячення церкви Великомученика і цілителя Пантелеймона в цьому селищі Ковельського районногодеканату та Божественну Літургію в ній очолив єпископ Володимир-Волинський Матфей із благословіння митрополита Луцького і Волинського Михаїла. Про це йдеться на сайті Волинської єпархії.

Із вікарієм служили декани – протоієрей Іван Бонис, ковельський міський протоієрей Анатолій Александрук, старовижівський протоієрей Іван Зеленко, настоятель парафії священик Матвій Олійник, духовенство Шацького, Горохівського, Луцького районного благочинь та зі Львівщини.

Під час Відправи отця Матвія нагородили правом носіння золотого наперсного хреста. Церковні ордени Великомученика Юрія Переможця та Святителя Миколая Чудотворця отримали церковний староста Федір Долінко й благодійник, який побажав залишитися невідомим. Дзвони, придбані коштом цього жертводавця, освятили під час хресного ходу навколо церкви.

Свято-Пантелеймонівська громада в Люблинці утворилась у 2005 році. Перші служіння проходили в кімнаті-капличці місцевої амбулаторії. Потому перейшли у вагончик, який стояв просто на полі. На початку 2009-го завдяки старанням церковного старости за короткий проміжок часу збудували й освятили муровану каплицю. Одночасно було звершено чин заснування нового храму і поставлення хреста.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Кріс Показати IP 20 Жовтня 2015 07:59
Знову попи хизуються свїми сукнями - конкурс моделей
Правда до Кріс Показати IP 21 Листопада 2015 11:08
ДУРНЕ ТО ДУРНЕ І ПИШЕ!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus