USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцькій міськраді створили юридичний департамент

29 Червня 2017 14:57
Через розширення повноважень, що покладені на юридичне управління міськради та необхідність розглядати сотні протоколів у рамках адмінкомісії, у Луцькраді вирішили створити юридичний департамент.

Про це йшлося під час 26 сесії Луцької міськради 29 червня.

Як повідомив начальник юридичного управління Андрій Максим’як, на юридичне управління зараз покладені повноваження вести засідання адмінкомісії, де розглядають велику кількість протоколів (126 – під час засідання у квітні), також збільшилася робота щодо розробки проектів нормативних актів міськради та виконкому. Отже, пропонують створити відділ по забезпеченню роботи адміністративної комісії, ввівши одну штатну одиницю в штатний розпис управління.

На запитання депутата Павла Данильчука щодо необхідності створення юридичного департаменту, виконувач повноважень міського голови Ігор Поліщук повідомив, що в більшості міст-обласних центрів такі департаменти вже створені. З його слів, через те, що раніше у міськраді присвячували недостатню увагу юридичній роботі, недостатньо активно вели роботу із захисту прав міськради та територіальної громади, було багато недопрацювань. З його слів, юридичний департамент повинен бути потужним та дієвим, працювати над стягненням заборгованості до міського бюджету, захищати права міськради та міста.

Своєю чергою, член фракції «УКРОП» Микита Рабан зауважив, що проект рішення є слушним, адже до міськради часто звертаються лучани щодо питань приватного характеру, наприклад, сьогодні вони просили міськраду бути арбітром між власником земельної ділянки та підприємцями ринку на вулиці Львівській. Саме ці функції повинен взяти на себе юридичний департамент. До того ж, зараз в управлінні недостатня кількість працівників.

Депутати підтримали проект рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
мда Показати IP 29 Червня 2017 16:22
Яке відношення до департаменту мають терези... молоток судді?????????????????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus