USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцькій міськраді створять комісію для перевірки ринку

22 Квітня 2016 16:03
Створити тимчасову контрольну комісію з питань врегулювання ситуації між підприємцями ринку «Завокзальний» та Волинською обласною спілкою споживчих товариств пропонували у Луцькій міськраді.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту.

Депутат Луцької міської ради Олександр Волинець зазначив, що на початку цього року «Облспоживспілка» знову почала переглядати договори з підприємцями. Відтак, останнім суттєво підняли орендну плату, почали стягувати додаткові кошти за електроенергію. З його слів, людей змушують підписувати нові договори під тиском. Інші ж просто не мають виходу, тому аби не зупиняти торгівлю йдуть на вимушені міри.

«Вже 42 підприємці поскаржилися на тиск «Облспоживспілки». Тому я прошу створити комісію, вивчити всі факти порушень та навести порядок», - пояснив депутат.

Депутат Ігор Поліщук розповів, що до нього вже звертались підприємці, яким погрожують у випадку, якщо вони не погоджуються з позицією керівництва «Облспоживспілки». З його слів, одній жінці навіть спалили майно, після чого так і не порушили кримінальне провадження. Поліщук висловився за створення такої комісії, адже, з його слів, міська рада є власником землі, де торгують підприємці. А «Облспоживспілка» – лише посередник між ними.



ЧИТАТИ ЩЕ: ЛУЦЬКИХ ПІДПРИЄМЦІВ БЕРУТЬ В «РАБСТВО» ЧЕРЕЗ НЕВИГІДНІ ДОГОВОРИ

Підтримав ідею створення комісії і начальник юридичного відділу Луцької міської ради Олександр Рачков. Мовляв, на юридичний відділ постійно покладають завдання вирішити питання з «Облспоживспілкою», ті не мають важелів впливу на ситуацію.

«Ми пройшли вже всі суди і всі інстанції, а подавати до суду знову з тим же позовом ми просто не маємо права. А так, можливо, комісія виявить якісь нові порушення», - заявив Олександр Рачков.

ЧИТАТИ ЩЕ: МІСЬКА ВЛАДА НЕ ХОЧЕ КОМУНАЛЬНОГО РИНКУ В ЛУЦЬКУ

Голова профільної комісії Микола Федік висловив сподівання, що тимчасова комісія стане першим етапом концепції, за допомогою якої хочуть врегулювати роботу ринків. З його слів, депутати минулої каденції продовжила термін оренди землі для «Облспоживспілки». Але остання чинила на підприємців тиск, обманювала їх. Відтак, тепер в односторонньому порядку «може робити все, що хоче, а місто втрачає від цього кошти».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ххх Показати IP 22 Квітня 2016 16:23
саме простіше прибрати ту прокладку,але тоді хто відкати платити буде.
знов те саме Показати IP 22 Квітня 2016 20:16
хоч завалити справу - створи комісію. Просто ЗАБЕРІТЬ ту землю без вских комісій ! Там всі просто попідписували хоч що попало , аби по судах не совали. А ви все щось створюєте, а віз і нині там. НЕ ХВАТАЄ ПОЛІТИЧНОЇ ВОЛІ, от і все....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus