USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку до кінця року планують відремонтувати 251 ліфт

28 Вересня 2021 21:58
У луцьких багатоповерхівках станом на 28 вересня не працюють понад 30 ліфтів.

Про це Суспільному телефоном повідомив директор ремонтно-будівельного управління «Волиньліфт» Андрій Ткачук.

Капремонту підлягають ліфти, які експлуатують понад 25 років та у яких завершився граничний термін експлуатації.

«Частково ми проводили ремонтні роботи, частково - інші організації. Зараз триває друга партія тендерів на виконання робіт з капітального ремонту ліфтів. Також є ліфти, які можуть не працювати день-два через невеликі технічні збої», – зазначив керівник «Волиньліфту».

Додає: капремонт підіймача залежно від його стану може вартувати від 80 до 300 тисяч гривень.

Роботи відбуваються на умовах співфінансування, де 40% коштів збирають мешканці будинку, 60% робіт – за кошти з міського бюджету. Зі слів Андрія Ткачука, в кількох багатоповерхівках у Луцьку капремонт затягнувся через непорозуміння та невчасно зібрані кошти мешканців.

«Наприклад, будинок на вулиці Шота Руставелі. Довго тягнувся ремонт, але врешті-решт люди зібралися коштами і ліфт там уже запущений. Також були питання по першому під’їзду в будинку на вулиці Озерецькій, 12, але теж вирішили», – додав Андрій Ткачук.

Читати також: «Це спрямована на заробіток кампанія», – Луцький міський голова про ремонт ліфтів

За інформацією, яку оприлюднили на сайті Луцької міської ради, станом на 21 вересня ремонт провели у 45 ліфтах. «На 56 ліфтів експерти надали позитивні висновки та продовжили термін експлуатації. В роботі ремонти на 28 ліфтах, на тендері перебуває 18 ліфтів», – зазначили в документі.

Окрім зазначеного переліку підіймачів, капремонту потребують ще 108 ліфтів, із яких 34 розташовані у будинках, які обслуговують управлінські компанії, а 71 ліфт – у будинках ОСББ.

Всього до кінця 2021 року в ЖКГ запланували капітальний ремонт 251 ліфта, котрі відпрацювали 25 років.

Нагадаємо, голови ОСББ скаржаться на ТзОВ «Укрвертикаль», яке виграло тендери на капітальний ремонт ліфтів у багатоквартирних будинках. Попри те, що відкриті торги були завершені ще в червні, досі переважну більшість ліфтів не здали в експлуатацію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus