USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку не дозволили розробити план території для будівництва багатоповерхівок

26 Вересня 2018 16:42
Депутати міської ради не надалии дозвіл на розробку проекту детального плану території в межах вулиць Даньшина та Олекси Ошуркевича в Луцька. На ділянках планували будувати багатоповерхові житлові будинки.

Про це йшлося 26 вересня під час засідання сесії міської ради.

На одній з комісій начальник управління містобудування та архітектури Веніамін Туз повідомляв, що у міську раду звернулася громадянка Тетяна Гражула з наміром будувати багатоповерхові житлові будинки на земельних ділянках, що знаходиться в межах вулиць Даньшина та Олекси Ошуркевича.

Як ідеться в пояснювальній записці до проекту рішення, відповідно до Генерального плану міста та Плану зонування території Луцька, територія, де заплановане будівництво, перебуває в зоні садибної забудови. Відповідно до листа ДП УДНДІПМ «ДІПРОМІСТО» імені Ю.М. Білоконя (м. Київ), для розміщення на зазначеній території багатоквартирних житлових будинків (земельні ділянки знаходяться у приватній власності) виникла необхідність розроблення детального плану території з метою визначення об’ємно-просторового рішення забудови з урахуванням існуючої містобудівної ситуації, що склалася, а також щільності забудови та забезпечення житлових будинків на вказаних земельних ділянках всіма необхідними майданчиками згідно з діючими нормами.

Депутат Віктор Ящук наголосив, що на комісії питання не було підтримане, оскільки на території знаходиться водойма фільтрації, у яку збігає вода з вулиць Даньшина.

«Хто буде робити зливову каналізацію», - поцікавився депутат.

Як пояснив Веніамін Туз, раніше була зустріч з забудовником, і він збирається провести низку заходів, аби вирішити цю проблему.

Радник міського голови Ігор Поліщук нагадав, що на минулій сесії голосували за зміну призначення території, до того ж у міську раду надійшов лист, у якому забудовник обіцяє надати 8% житлової площі місту від зведеного багатоквартирного будинку.

Втім, депутати відмовилися надавати дозвіл на розробку проекту детального плану території.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus