USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

У Луцьку оштрафували водія, який порушив ПДР, і перевозив дитину без автокрісла

21 Січня 2020 13:26
У Луцьку покарали водія, який перетнув вузьку суцільну лінію розмітки на вулиці Винниченка. Окрім того, чоловік перевозив свою маленьку дитину без будь-яких спецзасобів.

Про це повідомили у патрульній поліції Луцька.

Патрульні 21 січня зупинили водія Citroen Jumpy і притягнули його до адміністративної відповідальності.

Сумарний штраф відповідно до ч.1 ст.122 (порушення вимог розмітки проїзної частини доріг) КУпАП та ч.10 ст.121 (порушення правил перевезення дітей) КУпАП – 1 020 гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Maха Показати IP 21 Січня 2020 13:38
а ще люблять садити дітей на руки на сидіннях біля водія !!! в Європі би так спробували !
Юрист Показати IP 21 Січня 2020 13:54
Ч.2 ст.36 купап- штраф об,єднується і постанова виноситься по більшому.
Анонім до Юрист Показати IP 21 Січня 2020 23:17
Це ви говорите вірно,але журналісти і тут помилились,ч10ст121 штраф 510,ч1ст122 штраф 255.І як ви говорите за ч2ст 36 штраф буде всього 510 грн,а не 1020 як написали у статті
Йой Показати IP 21 Січня 2020 15:14
Те що перетнув суцільну - щраф заслужений. А от відносно автокрісел, пасків безпеки та позначок світловідбивними елементами (незабаром буде, чекайте) я ніяк не можу зрозуміти хто що палить. Це власна безпека людини яка не несе загрози оточуючим. Відповідальність має бути суровою і невідворотною, але наставати лише в випадку якщо щось сталося. Кожен повинен усвідомлювати що в разі проблем, окрім наслідків ДТП ще й буде збільшена кримінальна відповідальність. Є випадки коли саме відсутність ременів безпеки рятувала життя. Якщо ми садимо дитину у крісло, то ніби підвищуємо безпеку, а сам водій та дорослі пасажири тої безпеки не заслуговують, лише діти? То може треба робити авто такими щоб вони були безпечними без додаткових крісел. І тепер уявіть собі картину коли ви виїзжаєте на погано освітлювану вулицю де є багато пішоходів. Початок ніби нормальний. А тепер ще й уявіть що вони всі у світловідбивних жилетах. В вас дах не поїде від великої кількості світлячків? Безпека від цього покращиться? Як кажуть поляки, що забардзо, то не здрово.
Опа до Йой Показати IP 21 Січня 2020 16:07
невикористання автокрісел для дітей - це непряма загроза їх здоровю і життю. я лише вважаю, що за це мають штрафуватися батьки дитини, якщо вони їдуть разом з нею, а не водій (хіба що водій = батько, як в цьому випадку).
до йой до Йой Показати IP 22 Січня 2020 10:21
"І тепер уявіть собі картину коли ви виїзжаєте на погано освітлювану вулицю де є багато пішоходів. Початок ніби нормальний. А тепер ще й уявіть що вони всі у світловідбивних жилетах.В вас дах не поїде від великої кількості світлячків?" Звісно поїде. Мені за кермом більше подобається видивлятися пішоходів у чорному і вгадувати, куди вони збираються іти. Ви коли в Польщу їдете, вам розмітка очі не сліпить? Вона там так світиться, як світлячок у темну пору
Йой до до йой Показати IP 22 Січня 2020 13:51
Не ставте кснони в звичайні фари щоб не бачити дорогу, а сліпити інших чи китайські світлодіодні лампи, тоді буде чітко видно пішоходів в світлі фар. Це надумана проблема.
Біля школи Показати IP 21 Січня 2020 17:18
Поліції треба хоч один день почергувати о 8 годині ранку біля всіх шкіл. Наповнили б бюджет на роки вперед. А на рухунок того що це не несе небезпеки для оточуючих : Водій у випадку якщо дитина впаде з сидіння буде нормально керувати чи ловити дитину на ходу?
Йой до Біля школи Показати IP 22 Січня 2020 13:54
Знову ж таки давайте розділяти питання - якщо водій, батько дитини везе свою маленьку дитину сам, то крісло як раз таки для того щоб дитина не впала потрібне, а якщо поруч ще є дорослі люди, мати наприклад, то вона буде падати з дитиною чи може потримати дитину.
Бред повний Показати IP 21 Січня 2020 18:19
Оштрафуйте виробника за небезпечні автомобілі. Добросовісний набувач придбав авто у виробника, в чому його вина, що виробник випустив небезпечне авто, та не передбачив безпечну та комфортну поїздку дитині? І взагалі, будь-які додаткові зміни в конструкцію авто без узгодження із виробником заборонені.
Луцьк Показати IP 22 Січня 2020 11:27
Слава поліції! Ото порушення!!!!??!!! Всі п"яниці за кермом і без штрафів,а цьому водію уууух. А хто скаже що з п"яним батьком ровенського прокурора який кілька років назад збив насмерть жінку в Маяках?
Анонім Показати IP 22 Січня 2020 17:52
А як автокрісла подорожчали під цей закон! Оце авантюра!
123 Показати IP 23 Січня 2020 15:04
Що говорять страхові фірми (текс і ссилка нижче) Основна вимога: діти до 12 років під час їзди в автомобілі, що обладнаний ременями безпеки зобов’язані перебувати у дитячому кріслі (або авто люльці) – це спеціальний пристрій, що утримує дитину зафіксовану та зменшує ймовірність отримання нею серйозних пошкоджень при дорожньо-транспортних пригодах, маневрах, різкому гальмуванні. Окрім крісла може використовуватися бустер або трикутник-адаптер.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus