USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

У Луцьку під час благодійного забігу зібрали 70 тисяч гривень

29 Травня 2022 10:52
У Луцьку організували благодійний забіг під гаслом «Захистимо свій кордон!», під час якого зібрали 70 тисяч гривень для укріплення кордону.

Про це повідомили в пресслужбі Волинської облради.

Ініціатива організації благодійного забігу належить волинським прикордонникам, які цілодобово несуть варту з охорони українсько-білоруської ділянки державного кордону. І хоч зі зміцнення лінії оборони зроблено вже чимало, додаткові укріплення зайвими не будуть, зважаючи на воєнну напругу.

Підтримати акцію прийшло близько 4 сотень людей. Це – і самі прикордонники, і професійні спортсмени, студентська молодь, вимушені переселенці, правоохоронці та нацгвардійці, родини з дітьми. Марафонців на добру справу благословив митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

В залежності від спортивної підготовки учасникам благодійного марафону було запропоновано для забігу три дистанції – 1, 3 і 5 кілометрів.

Здолавши найдовшу із них, очільник Волиньради Григорій Недопад зазначив, що благодійна акція учергове засвідчила єдність та згуртованість українців.

«Мене вразила кількість людей. В час, коли точиться війна, і простим життя не назвеш навіть у тилу, сотні лучан і гостей міста прийшли, щоб підтримати наших оборонців: і морально, і копійкою. Такі акції цементують нас як націю. Все для перемоги – сьогодні це пріоритет кожного з нас», – стверджує Григорій Недопад.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus