USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку відбувся всеукраїнський турнір із дзюдо на честь призера Олімпійських ігор

5 Грудня 2022 12:19
Всеукраїнські змагання з дзюдо серед молоді традиційно відбуваються на Волині на честь бронзового призера Олімпійських ігор, заслуженого майстра спорту України Руслана Машуренка. Турнір відбувся в Луцьку вшістнадцяте.

У Всеукраїнському турнірі з дзюдо на призи заслуженого майстра спорту України Руслана Машуренка 3 грудня взяли участь 200 хлопців і дівчат 2000-2007 років народження з 20 областей. Вони боролися за звання майстра спорту України з дзюдо.

Засновник змагань – заслужений працівник фізичної культури та спорту, заслужений тренер України, майстер спорту СРСР з дзюдо та самбо, учасник бойових дій в Афганістані, кавалер орденів «Червоної зірки» та «За заслуги» ІІІ ступеня Анатолій Бондарєв. Саме він протягом 1998-2002 років тренував призера Олімпійських ігор у Сіднеї Руслана Машуренка.

Читати ще: Просто з Токіо: до Луцька приїхав відомий дзюдоїст, аби привітати свого тренера

Руслан Машуренко першим із дзюдоїстів за роки незалежної України виборов для збірної нагороду на Олімпійський іграх. У 2000 році він здобув бронзу на Олімпіаді в Сіднеї.

Учасників турніру в спорткомплексі ВНУ імені Лесі Українки привітали, зокрема, голова відділення Національного олімпійського комітету України у Волинській області, голова Волинської облради Григорій Недопад, керівник управління у справах молоді та спорту Волинської облдержадміністрації Олександр Хвіщук, ректор ВНУ імені Лесі Українки Анатолій Цьось, директор департаменту молоді та спорту Луцької міськради Володимир Захожий і призер Олімпійських ігор Руслан Машуренко.
На початку змагань голова облради Григорій Недопад вручив посвідчення майстра спорту України міжнародного класу з боротьби сумо спортсменці та тренерці клубу «Борець» Аліні Бондарєвій. У вересні вона виборола третє місце на чемпіонаті Європи з сумо в місті Кротошин (Польща).
Читати ще: Лучанка – призерка чемпіонату Європи з сумо. Фото

До Всеукраїнського турніру з дзюдо на призи заслуженого майстра спорту України Руслана Машуренка долучилися також її вихованці з клубу «Борець», які виконали нормативи на звання кандидата в майстри спорту України з дзюдо.

«Ярина Лудзяк у своїй ваговій категорії посіла на змаганнях друге місце, а Євген Макаров, Семен Макаров, Анастасія Гринчук і Анна Нестерук – треті. Хочу подякувати закладам освіти, де навчаються діти, за розуміння й підтримку. Це Луцький ліцей №28, Гіркополонківський ліцей, Луцький ліцей №2 і Луцька ЗОШ №19», – інформувала тренерка Аліна Бондарєва.
Мар’яна ТАРАСЮК

Фото Інформаційному агентству Волинські Новини надала Аліна Бондарєва
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus