USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У МОЗ розповіли, як бустерна доза COVID-вакцини вплине на подорожі щеплених CoronaVac

11 Січня 2022 18:40
Люди, які отримали щеплення проти COVID-19 CoronaVac, можуть мандрувати країнами, де не визнають цю вакцину, за умови, якщо вони зроблять бустерну дозу препаратами Pfizer або Moderna.

Після отримання третьої (бустерної) дози українці зможуть згенерувати нові COVID-сертифікати, повідомили «Українській правді. Життя» в Міністерстві охорони здоров’я.

У нових сертифікатах буде вказано лише вакцину, якою зробили останнє щеплення, що розширить можливості для туризму.

Наприклад, якщо людина отримала попередні два щеплення вакциною CoronaVac, а третє – Pfizer, то зможе потрапити у країну, куди не пускають з CoronaVac, але визнають мРНК-вакцини.

«Важливо, що в документі вказуватиметься лише остання доза вакцини, і вона має бути схвалена країною, куди людина подорожує», – пояснюють у міністерстві.

Водночас у відомстві радять перед мандрівкою ознайомитися із правилами в'їзду до конкретної країни.

Читати ще: Ефективність бустеру Pfizer після вакцинації CoronaVac становить до 95%, – МОЗ

«Кожна країна поряд з правилами на рівні довірчої мережі ЄС може встановлювати додаткові вимоги щодо державного перетину кордону», – розповідає заступниця міністра охорони здоров’я Марія Карчевич.

Сформувати сертифікат, який також буде зеленим, можна буде наприкінці січня, для цього потрібно надіслати запит у застосунку «Дія».

Поки функція недоступна, люди, які отримали бустерну дозу, зможуть користуватися старим сертифікатом про вакцинацію двома дозами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
скептик Показати IP 11 Січня 2022 19:02
пара таких брустверів - і печінка скаже надобраніч
ВІРУС Показати IP 11 Січня 2022 21:21
ОСТАННЯ ПОДОРОЖ БУДЕ В ГАРАЗДЖУ.
Істина Показати IP 12 Січня 2022 21:12
Навіть від двох доз люди мають міокардити, інфаркти міокарда, інсульти, раптові зупинки серця. Але як велено казати, то не від священних уколів. А руками головного унітазника країни (лікарі зрозуміють хто це) здійснюється геноцид.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus