USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

У Миколаєві затримали російського агента просто під час засідання міськради

21 Жовтня 2022 17:24
У результаті спецоперації в Миколаєві контррозвідка Служби безпеки нейтралізувала російського агента, одним із завдань якого було організувати потужну агентурну групу спецслужб рф.

Зрадником виявився начальник комунального підприємства «Миколаївська ритуальна служба». Спецпризначенці затримали його безпосередньо в міськраді, повідомляють в СБУ.

Встановлено, що зловмисник здавав ворогу персональні дані військовослужбовців Збройних сил України, СБУ, співробітників Національної поліції та обласної прокуратури. Також передавав рашистам списки загиблих українських захисників.

Крім цього, посадовець-зрадник збирав розвіддані про дислокацію і маршрути переміщення підрозділів ЗСУ на території регіону.

Іншим його завданням було інформувати агресора про роботу об'єктів критичної інфраструктури Миколаєва та інші закриті питання, які обговорювали під час нарад у міськраді.
Чиновник намагався залучити до розвідувально-підривної діяльності двох своїх підлеглих і ще двох мешканців міста, серед яких – старший оперуповноважений районного управління поліції.

Читати ще: СБУ затримала колаборанта, який допомагав окупантам втікати лісами від контрнаступу ЗСУ на Донеччині

Задокументовано, що всі вони мають прокремлівські погляди і неодноразово підтверджували це в особистих розмовах та дописах у соцмережах.

Служба безпеки встановила особу представника спецслужб рф, який координував діяльність російської агентури з території тимчасово окупованого Херсона.
Саме за його завданням зловмисники збирали розвіддані й передавали їх через анонімні акаунти в Telegram.

Читати ще: СБУ ліквідувала 10-тисячну ворожу ботоферму, яка розганяла кремлівську пропаганду

Під час обшуків за місцями роботи і проживання фігурантів правоохоронці виявили докази злочинних дій, зокрема конспіративне листування керівника ворожої агентури зі своїм куратором.

Наразі у межах кримінального провадження, яке розпочали слідчі СБУ за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України, розглядають питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Триває досудове розслідування, щоб притягнути до відповідальності інших учасників агентурної групи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Суддя Дреддд Показати IP 21 Жовтня 2022 21:01
Мда...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus