USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.80 9.95

У Польщі отримали запит Грузії щодо Саакашвілі

7 Серпня 2017 22:12
У Польщі Окружна прокуратура у столиці Варшаві отримала запит Міністерства юстиції Грузії про встановлення факту перебування на території Польщі колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі. Про це повідомляє Радіо Свобода.

Як повідомив речник прокуратури Лукаш Лапчинський польському агентству PAP, відповідно до процедури, прокуратура доручила з’ясувати цей факт Прикордонній сторожі і Поліції Польщі.

За його словами, до Окружної прокуратури у Варшаві цей запит надійшов від Національної прокуратури Польщі. Деталей запиту він не навів.

У Грузії Головна прокуратура країни ще у п’ятницю повідомляла, що звернулася до компетентних органів Польщі з приводу повідомлень про прибуття Саакашвілі до цієї країни. Речник відомства Ґіорґі Ґрдзелішвілі тоді додав, що Грузія почала здійснювати всі необхідні процедури, визначені законодавством країни. Подробиць про ці процедури він не навів.

Міхеїл Саакашвілі у Грузії перебуває в розшуку за кількома звинуваченнями, що стосуються часі його президентства 2004–2013 років. У Тбілісі заявляли, що будуть домагатися його екстрадиції від будь-якої країни, де той перебуватиме.

Останніми роками він жив в Україні, де набув українського громадянства і був призначений головою Одеської обласної державної адміністрації. Київ відхилив запити Тбілісі про його видачу.

Нагадаємо, Міхеїл Саакашвілі, якому указом президента Петра Порошенка припинене українське громадянство, 4 серпня взяв участь в урочистостях з нагоди 73-річчя Варшавського повстання проти нацизму. Міхеїл Саакашвілі прибув до Варшави зі США. Це стало його першою поїздкою з часу, як 26 липня президент Петро Порошенко припинив для нього українське громадянство.

Саакашвілі назвав указ Порошенка незаконним, метою якого є усунення його з української політичної арени. До слова, більшість респондентів в опитуванні, проведеному Інформаційним агентством Волинські Новини, вважають, що позбавлення Саакашвілі громадянства Порошенко усуває ймовірного конкурента.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus