USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Порошенка кажуть, що блокада працює на терористів і загарбників

14 Березня 2017 14:30
Серед затриманих учасників блокади торгівлі з окупованими територіями було багато раніше судимих осіб.

Про це заявив представник президента України у Верховній Раді Артур Герасимов на пленарному засіданні парламенту у вівторок, передає Інтерфакс-Україна.

З його слів, у затриманих також знайшли гранати.

«У мене виникає кілька питань. Якщо ми говоримо, що зброя була зареєстрована, то звідки взялися гранати. Наскільки я знаю українське законодавство, вони не можуть бути зареєстровані. Друге питання: чому там не було політиків і чому вони підставили ветеранів, які щиро вірять в ідею?» – сказав він.

Герасимов також додав: «Третє питання: чому там було дуже багато раніше судимих?»

На його думку збереження внутрішнього фронту в Україні і розгойдування ситуації в країні вигідно, перш за все, агресору.

«Коли ми говоримо про блокаду, перш за все, ми повинні чітко розуміти, кому на руку вона працює. Вона працює на терористів і загарбників», - сказав він.

Зі слів Герасімова, вчора українська поліція звернулася до учасників блокади на Донбасі з проханням здати знайдену зброю, «на що вона отримала відмову».

Крім того, представник президента звернув увагу на нічні події в облрадах, що, на його думку, мають провокаційний характер і покликані розхитати ситуацію в країні.

Нагадаємо, у понеділок, 13 березня, правоохоронці затримали понад 40 учасників торгової блокади Донбасу, які влаштували блокпост на залізничній станції Кривий Торець на Донеччині. У відповідь на це у багатьох містах України відбулися акції протесту із вимогою звільнити блокувальників. Київ, Луцьк, Вінниця, Чернівці, Рівне, Івано-Франківськ, Львів, Одеса та Харків - в усіх цих містах активісти вийшли на акції на підтримку блокади торгівлі з окупованим Донбасом та звільнення затриманих блокувальників.

Нагадаємо, Полтавська обласна рада підтримала економічну блокаду окупованих територій Донеччини та Луганщини. Дещо раніше Тернопільська облрада попри «мінування» проголосувала за підтримку блокади ОРДЛО. Блокаду торгівлі з Донбасом підтримала Волинська обласна рада, низка міських та районних рад області. Однак напротивагу органам місцевого самоврядування у виконавчій вертикалі інші погляди. Зокрема, губернатор Волині висловився проти блокади «торгівлі на крові».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Петро Показати IP 14 Березня 2017 14:43
Найбільше розхитує ситуацію в державі президент порошенко своєю жадібністю до грошей і зверхністю по відношенню до громадян України. Це він фінансує терористів шляхом надання їм позики на 21млрд.грн. - неоплачені платежі за воду, електренергію, тепло, які ніколи терористами не будуть опалчені , Ці кошти він і ахметов здеруть з укранців центру, півночі, півдня, заходу
Волинянин Показати IP 14 Березня 2017 15:00
А скільки раніше судимих є при владі в Україні тепер...і чи усіх чиновників перевіряють на наявність незареєстрованої зброї на робочому місці...А то "слуги" зброю носять і інколи використовують її проти "господарів"...
ВВ Показати IP 14 Березня 2017 16:31
Складається ситуація, коли ти не за владу, то ти за "агресорів", тобто все що бунтує проти нашого презерватива, то одразу попадає в список кремлівських терористів. Дуже зручно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus