USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Рожищі вшанували пам'ять десятьох повстанців

18 Вересня 2017 15:07
17 вересня 2017 року у райцентрі Рожище вшанували пам'ять десятьох повстанців, загиблих від рук російських окупантів.

У заходах узяли участь активісти Волинського братства ветеранів ОУН-УПА імені полковника Клима Савура, Волинської ветеранської спілки політв’язнів і репресованих, ВО «Свобода», представники місцевої влади, громадськості, художньої самодіяльності, краєзнавці, журналісти. Про це повідомляє прес-служба Волинської обласної організації ВО «Свобода».

Останки загиблих вояків УПА місцеві активісти виявили в одному із занедбаних колодязів, куди скидали тіла загиблих повстанців кремлівські карателі. Зусиллями їх бойових побратимів, яким вдалося вижити у кривавій борні з московськими окупантами, 20 років тому останки героїв УПА були перезахоронені на місцевому кладовищі.

Учасники поминальних заходів пройшли хресною ходою від центру селища Рожище до кладовища, де перепоховані останки загиблих героїв. Поминальну панахиду на їх могилі відслужили священики УПЦ Київського патріархату, яку очолив декан Рожищенського деканату УПЦ КП Василь Шняк. Присутні вшанували пам'ять загиблих героїв хвилиною мовчання, поклали вінки та квіти до їхньої могили.

Голова ГО «Волинська ветеранська спілка політв’язнів і репресованих» Ігор Гураль висловив окрему вдячність ветерану ОУН-УПА, члену спілки Ананію Добровольському та його родині за організацію заходу та системну роботу із вшанування пам’яті героїв УПА.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
історик Показати IP 18 Вересня 2017 21:58
Знаю криницю поблизу с.Скулин. Туди теж скидали тіла замордованих. Тільки скидали бандерівці. Отак-то.....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus