USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.85
  • PLN 9.65 9.85

У Румунії штрафуватимуть за неправильні маски майже на $600

8 Січня 2022 21:19
У Румунії з 8 січня запровадили штраф за текстильні маски у розмірі 2 500 леїв (574 доларів), дозволяються лише хірургічні маски або респіратори рівня захисту FFP2.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Digi24.

Повідомляється, що міністр внутрішніх справ Румунії Люсьєн Боде, який анонсував нове правило, мотивував це поширенням у країні Омікрону, від якого не захищають звичайні текстильні маски.

Відтепер у громадських місцях можна носити лише хірургічні маски та FFP2, причому прикритими мають бути і рот, і ніс. Зазначається, що респіратор FFP2 має відфільтровувати до 94% дрібних частинок, які можуть переносити вірус.

Читати ще: Чому деякі люди не заражаються COVID-19 після контакту з хворими. Дослідження

Водночас відзначається, що нова постанова передбачає низку винятків з цього правила. Зокрема, хірургічні маски або респіратори не мають носити діти віком до 5 років; люди, які перебувають самі в офісі; телеведучі та їхні гості за умови дотримання дистанції три метри; представники релігійних культів під час богослужінь за умови дотримання дистанції три метри; спікери у закритих або відкритих місцях за умови дотримання відстані не менш як три метри між ними та будь-якими іншими людьми; люди, які виконують інтенсивні фізичні навантаження та/або перебувають у важких умовах праці або займаються спортом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
В. Показати IP 8 Січня 2022 21:31
Пошли эти цигане на хутор бабочек ловить!!!!!!!
Мабуть Показати IP 8 Січня 2022 22:32
вже зовсім ї...анулись.
Олесь Показати IP 9 Січня 2022 03:16
Вірус головного мозга по циганські .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus