USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Зеленський підписав закон про штрафи за відсутність маски у громадських місцях

19 Листопада 2020 14:11
Президент України Володимир Зеленський підписав закон про запровадження штрафів за відсутність масок в громадських місцях.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента, пише УНІАН.

Глава держави підписав закон «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» № 1000-IX, який Верховна Рада ухвалила 6 листопада.

Згідно з документом, громадян без захисних масок або респіраторів у громадських місцях (зокрема транспорті) каратимуть штрафами від 170 до 250 гривень.

Відтепер українців без захисних масок на обличчі зможуть штрафувати одразу на місці – на вулиці, у приміщеннях чи транспорті. Раніше протоколи передавали в суд, а потім тільки вирішували, чи накладати на громадян штраф. Тому, згідно з судовими даними, лише 4% порушників були покарані за цією системою.

А ось штрафувати будуть не тільки правоохоронці, а й працівники епідемічного контролю, а також представники органів місцевого самоврядування, бо саме на останніх покладається здійснення контролю за протиепідемічними заходами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Коваль Микола Показати IP 19 Листопада 2020 14:52
Отака, блін, країна ! Так, штрафувати на вулицях ! Але в юридичному термінологічному словнику вулиця - не громадське місце !То раз. А по друге. А хто то такий - представник органів органів місцевого самоврядування, якому хтось і якимсь сумнівної якості підзаконним документом надав право накладати штрафи ? Нехай но підійде до мене на вулиці і попробує шось накласти. Гарантовано накладе ! Накладе, але сам в свої штани ! Срані будівничі держави !
Луцький Показати IP 19 Листопада 2020 15:13
Не маски, а засобу індивідуального захисту, не вводьте в оману людей, ЗІЗ -є класифікація і відповідні стандарти
Вангог Показати IP 19 Листопада 2020 15:20
Щось не зрозумів,на вулиці теж потрібно бути в масці?
Луцький до Вангог Показати IP 19 Листопада 2020 15:35
Не скрізь, в громацьких місцях!
Ролсмайбахікспять Показати IP 19 Листопада 2020 16:14
Знаючи наші контролюючі органи,то для них вся вулиця,то громадське місце стало Хто там кому ,що доказувати буде Закон є і вперед штрафи писати
Я Показати IP 20 Листопада 2020 06:53
по закону саме держава повинна забезпечити масками - як дасть то потім має право питати чого не носиш штрафувати..В реалі посилати тих контролерів
Игорь Показати IP 18 Грудня 2020 14:31
Закон ограничивает права по Конституции а поэтому он не имеет никакой силы и господам депутатам и гаранту этой конституции надо бы её наконец прочитать.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus