USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У селі на Волині відновлюють будинок, який знищили уламки ворожої ракети

12 Серпня 2022 09:03
У селі Дубове Ковельського району відновлюють будинок, на який 25 липня впали уламки ракети після збиття білоруського безпілотника.

Стіни та стелю лагодять волонтери та односельці, розповів Суспільному Дубівський сільський голова Роман Троцюк.

Гроші на відновлення зруйнованого будинку збирала місцева громадська організація. Зі слів голови, на державну підтримку за зруйноване житло вирішили не чекати, тому почали роботи власними силами.

Читати ще: «Щось низько летіло, виблискувало на сонці»: мешканці волинського села розповіли про збиті безпілотники та загиблого сусіда
У зруйнованому будинку мешкали дві родини. Батько Наталії Хвіць загинув через падіння уламків ракети. Нині жінка щодня допомагає лагодити батьківську хату.
Наталія Хвіць приходить на будівництво щодня
Наталія Хвіць приходить на будівництво щодня
"Будинок цей все життя батьки наживали. І нічого не збереглося, все геть пішло, тут неможливо жити, стелі попадали, стіни потріскали, все ремонтувати треба", – говорить жінка. Матір вона тимчасово прихистила у своїй хаті.

Катерина Ломазюк, господиня другої частини хати, нині мешкає в старій оселі покійної матері. Каже: відновлювати зруйнований будинок допомагають люди, дещо купують самі.
Пенсіонерка Катерина Ломазюк тимчасово перебралася у інше житло
Пенсіонерка Катерина Ломазюк тимчасово перебралася у інше житло
"Районна адміністрація дала ліс безкоштовно, накриття. А решту купували поки за свої гроші. Дали ще блоки, не знаю, накладну ми ще не бачили, нікому не платили – не знаємо, хто ті блоки дав, хто за них заплатить", – каже господиня.
Всередині будинок теж зазнав руйнувань
Всередині будинок теж зазнав руйнувань
Допомагає відновити житло людям бригада волонтерів. Чоловіки мають досвід роботи на будівництві і не змогли бути осторонь чужого горя, каже Григорій Лукашук. Додає: "Наша праця безплатна, бо це біда людям, переживання їм і самі переживаємо. Кладка, штукатурка – там ще багато роботи".
Будівельник Григорій Лукашук розповідає, що допомагають відновлювати житло безплатно
Будівельник Григорій Лукашук розповідає, що допомагають відновлювати житло безплатно
Нині чоловіки перекривають дах будинку. Покрівлю почали відновлювати кілька днів тому. Роботи вже майже завершили.
Роботи на даху планують завершити з дня на день
Роботи на даху планують завершити з дня на день
Як розповів сільський голова Роман Троцюк, з дня на день у селі чекають на надходження 200 тисяч із обласного бюджету. Їх теж витратять на відновлення будинку.
Для відновлення зруйнованих стін використовують бетонні блоки
Для відновлення зруйнованих стін використовують бетонні блоки
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Моше Показати IP 12 Серпня 2022 13:21
"на державну підтримку за зруйноване житло вирішили не чекати"...чи вам не здається, що зрозуміючи повною мірою ці слова, можна зробити правдиві висновки? Як ви гадаєте?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus