USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

«Щось низько летіло, виблискувало на сонці»: мешканці волинського села розповіли про збиті безпілотники та загиблого сусіда

26 Липня 2022 06:19
Вранці 25 липня над селом Дубове Ковельського району збили два ворожі безпілотники. Літальні апарати залетіли у повітряний простір України з боку Білорусі.

Уламки безпілотників та ракети впали на житловий будинок. Внаслідок падіння уламків 5 людей, серед яких і діти, травмувались, а один чоловік загинув.

Як розповів місцевий житель Андрій Ілюшик, місцеві вранці почули звуки винищувача, згодом побачили ракету і почули вибухи, пише Суспільне.

«Перший вибух був дуже великий, а перед цим літав літак. Потім був гуркіт: тільки з'явився – одразу другий вибух. В сусіда загорілася будівля і ще одна хата. Через хату моя тітка: там в хаті шибки повилітали, а в мого дядька гараж стояв, то добре, що вийшло замкнене коло і вибух залишився всередині», – каже Андрій Ілюшик.
«Я ракети не бачив, тільки звук чув, свист. Я аж присів. Напрям був на село. Бачу – одна «пожарна» поїхала, друга, третя і я поїхав. Видно, ракета летіла з Білорусі: видно, її ППО чеканула і ракета траєкторію змінила і пішла сюди», – розповів пенсіонер Костянтин Пірожик.
Волинянин Вітай Філюк із села Дубове розповів: теж бачив, як летіла ракета в сторону села.

«Звук був – як самольот летить. Бачили, що щось низько летіло, виблискувало на сонці. Ракета летіла. Далі – шифер пробило, дошки летіли метрів 50 від ударної хвилі, і дві хати гасили хлопці. Осколки летіли далеко», – каже чоловік.
Як розповіла речниця повітряного командування «Захід» Олександра Качмар, будівлі пошкодили саме уламки зенітної ракети. Внаслідок цього загинув чоловік.

Загиблого звали Григорій Ломазюк. Йому було 70 років, повідомляє Конкурент. У будинку він проживав із дружиною. Разом із племінником Андрієм вони саме були у гаражі, коли на будівлю впав уламок. Андрій потрапив у лікарню з численними переломами, а його дядько загинув на місці. Гараж і літня кухня Ломазюків повністю зруйновані, а будинок, у якому Григорій Ілліч мешкав із дружиною, зараз не придатний для життя.

«Він давно вже був на пенсії, займався домашнім господарством. У нього дорослі діти, дві дорослі внучки. Звичайний сільський роботяга – мав поле, колись худобу мав, корову. Тепер чоловіка нема, а від хати його лишилася коробка», – розповідає сусідка Наталія Тхоржевська.

Зараз сусіди згуртувалися, аби допомогти розібрати завали. Також почали збирати матеріальну допомогу для родини пана Григорія.

Хто хоче допомогти фінансово постраждалим, можна надіслати кошти на карту голови ГО «Діємо ВЖЕ»:

4246 0010 0355 6663

Головій Олена Дмитрівна

В призначенні платежу просять вказувати «на відбудову».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
волинянка Показати IP 26 Липня 2022 08:35
білоруси стали буртами №2 і мають шанс стати стадом людоїдів

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus