USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

У Швейцарії запустили найдовший в історії пасажирський потяг – майже 2 кілометри

30 Жовтня 2022 23:32
У суботу швейцарська залізнична компанія встановила рекорд найдовшого у світі пасажирського потяга, який подолав 25-кілометровий маршрут через Альпи.

Про це повідомляє АР.

Повідомляється, що компанія Rhaetian Railway запустила поїзд довжиною 1,9 кілометра, що складається зі 100 вагонів, на частині маршруту Альбула – Берніна від Преда до Бергена.

У 2008 році цей маршрут був включений до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Він пролягає через 22 тунелі, частина з яких закручені по спіралі через гори, і через 48 мостів, включаючи вигнутий віадук Ландвассера.
Зазначається, що вся подорож зайняла більше години, і чимало сторонніх спостерігачів вишикувалися уздовж долини, щоб спостерігати, як потяг долає маршрут через Альпи.

Директор Rhaetian Railway Ренато Фашіаті заявив, що спроба рекорду мала на меті підкреслити інженерні досягнення Швейцарії та відзначити 175-річчя швейцарських залізниць.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus