USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Смолигівській ОТГ дискутували про розвиток освіти

27 Серпня 2019 11:05
Напередодні нового навчального року гуманітарний відділ Смолигівської сільської ради організував афілійовану (не) педагогічну конференцію «Розвиток сучасної освіти: від мрії до дії!». Модератором дійства була начальник гуманітарного відділу Смолигівської сільської ради Світлана Андрійчук. До спілкування у нестандартному форматі запросили спікерів, які успішно співпрацюють із освітніми закладами Смолигівської ОТГ.

– Конференції такого формату досить поширені у світі. Це – платформа професійного зростання, співпраці і розв’язання спільних завдань за принципом «Дай, якщо можеш – візьми, якщо хочеш». Це унікальна ефективна модель для трансформації освіти на рівні окремо взятої школи, окремого регіону, – зазначила Світлана Андрійчук.

Зазначимо, що Смолигівська громада утворилася у жовтні 2015 року. За період існування найменша ОТГ Волині стабільно демонструє значний поступ у всіх сферах діяльності. Керівництво та депутатський корпус не бояться змін і сміливо втілюють на території громади задекларовані урядом реформи. Голова ОТГ Галина Прус зазначає, що вони рухаються вперед і розвиваються завдяки найголовнішому ресурсу – небайдужим людям.
Зокрема, освітяни можуть похвалитися багатьма новаціями. На території ЗЗСО I-II ст. с. Смолигів є «зелені» класи – дві альтанки під відкритим небом, де відбуваються уроки у теплу пору року. За допомогою геометричних грядок учні опановують ази просторового уявлення. А завдяки скринькам довіри, які облаштовані у школі, учителі дізнаються про те, що учні хотіли б змінити у навчальному процесі.

– У нас прекрасні професійні кадри, які готові вчитися, змінюватися, розвиватися, – каже начальник гуманітарного відділу Світлана Андрійчук. – А ще нашій громаді пощастило із керівником, адже Галина Дмитрівна підтримує всі наші ініціативи і стимулює іти вперед.

На території Смолигівської ОТГ діють дві школи та дитсадок. У просторому і теплому приміщенні ДНЗ «Казка» створені комфортні умови для виховання та розвитку дітей. В обох школах громади – ЗЗСО I-II ст с. Смолигів та ЗЗСО I-IIIст с. Хорохорин – класи облаштовані за останнім словом техніки. Учителі початкових класів мають усе необхідне, аби облаштувати кімнати за вимогами НУШ – яскраві меблі, магнітні та пробкові дошки, цікаві дидактичні матеріали.

Велику увагу в школах громади надають позашкіллю. Аби діти могли займатися у різнопрофільних гуртках, гуманітарний уклав договір про співпрацю з Волинським обласним еколого-натуралістичним центром. Директор Центру (ВОЕНЦ) Валентина Остапчук, яка була серед спікерів конференції, наголосила: інтерактивні методи навчання біології та екології дуже важливі в Новій українській школі.
Учасники конференції мали змогу взяти участь у двох експертних панелях, що відбулися у п’яти локаціях. Серед спікерів були Заріна Дацик (проектний менеджер-фандайзер ГО Волинський інститут права), Петро Гоцалюк (експерт Волинського відокремленого підрозділу Центру розвитку місцевого самоврядування), представники ВОЕНЦ Світлана Буднік та Володимир Пшибельський, Ірина Ковальчук (завідувачка навчально-методичним кабінетом луцького педколеджу, кандидат філософських наук, доцент), Ірина Чемерис (соціальний педагог луцького педколеджу), учителі ЗЗСО I-II ст с. Смолигів Світлана Щербик, Надія Куліш та Ніна Скопюк, а також представники органів місцевого самоврядування Валентина Шабатовська та Світлана Андрійчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus