USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У центрі Луцька запалав тризуб до ювілею битви під Крутами

29 Січня 2018 18:27
«Трупи» на бруківці Театрального майдану, палаючий тризуб та пам'ять про приклад мужності, якому виповнилося 100 років: ювілей битви під Крутами у Луцьку відзначили флешмобом на Театральному майдані.

Флешмоб «Пам’яті 30-ти» з викладенням палаючого тризубу відбувся 29 січня у центрі Луцька.

Учасник акції Іван Стельмах розповів, що прийшов сьогодні на Театральний майдан, адже у цей день відзначають важливу подію в історії нашої держави – бій під Крутами, де, як колись у битві при Фермопілах, невелика кількість людей пішла проти великої армії і здобула перемогу. Попри те, що сьогоднішня акція – звичайний флешмоб, завдяки їй згадують ці важливі події, показуючи, що виховується гідне покоління.

Директор Центру національно-патріотичного виховання Богдан Бальбуза зазначив, що загиблих у битві під Крутами часто називали невинними жертвами чи «хлопчиками, яких зрадили», але важливо пам’ятати, що вони були солдатами, які боронили Україну і виконували поставлене завдання. Вони виконали його і загинули з честю. Тому це – приклад мужності та доблесті, який потрібно наслідувати. Минуло сто років і зараз ті ж самі окупанти топчуть нашу землю, прикриваючись різними гаслами, намагаючись відірвати шматок за шматком від нашої країни.

Не забувати про те, що боротьба триває і потрібна максимальна мобілізація народу, Бальбуза закликав лучан. Та наголосив, що потрібно пам’ятати і діяти заради перемоги.

«Приклад крутянців є зразком для майбутніх поколінь. Згадаймо ж зараз поіменно тих, хто загинув на станції Крути», - звернувся до лучан Богдан Бальбуза.

Під час оголошення прізвищ полеглих на бруківку Театрального майдану падали учасники акції, символізуючи загиблих героїв. Опісля учасники акції смолоскипами підпалили велике зображення тризуба.

На жаль, наприкінці акції не обійшлося без інциденту – агресивно налаштований нетверезий чоловік, підійшовши до палаючого тризубу, голосно вигукував «спалити Путіна нах*!», перекрикуючи слова промовця. У ситуацію довелося втрутитися патрульним, які відвели чоловіка від місця проведення акції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Забвение Показати IP 29 Січня 2018 19:39
Однобокая пропаганда делает все, чтобы забыть Январское восстание в Киеве подавленное Центральной Радой в это же время на заводе "Арсенал" в Киеве, в котором погибло около 1500 человек, а 300 из них было расстреляно. Сегодня это преподносится, максимум втихую, как-будто большевистских взглядов в Украине не существовало, а они пришли типа из России. Каждая новая власть перекручивает историю, поэтому мы и живем одной пропагандой и обманом. Раньше умалчивали и обманывали одни, а теперь другие. Разве можно так относится к своей истории?
Любі свині до Забвение Показати IP 29 Січня 2018 21:39
До своєї історії так відноситись не можна. А до вашої - мацковської - як ти говориш: тіпа із росії - ТО ТРЕБА ТАК ВІДНОСИТИСЬ!!!
123 до Любі свині Показати IP 29 Січня 2018 22:24
За такі коментарі треба бан давати - розпалювання міжнаціональної ворожнечі, це по перше. А по друге, мені особисто флешмоб не сподобався. Для чого ці "трупи", вогонь... Ви багато такого бачили у тій же Європі? Взагалі ми відзначаємо весь час якісь роковини, я розумію, що йде війна і нема приводу веселитись але для чого постійно вишукувати у історії над чим ще поплакати.
321 до 123 Показати IP 29 Січня 2018 22:45
1. Наразі Європі не загрожує збройна експансія другої ядерної держави світу, там є час поніжитись в цивілізації і економічному дозвіллі. 2. Якби Ви були б присутні на акції, то зрозуміли б, що не про плач і сльози йшлося, швидше навпаки. Але ж Вам видніше. Як то кажуть "не бачив, але засуджую"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus