USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У «Волиньгазу» - труднощі з утриманням мереж в належному стані

21 Квітня 2015 14:59
Підвищення тарифів на газ не покриває витрат підприємства. Збитки збільшуються, а утримання мереж в належному стані ускладнюється.

Про це йшлося під час засідання Антикризового енергетичного штабу, який провів голова облдержадміністрації Володимир Гунчик у режимі відеоселектору за участю голів районних державних адміністрацій та голів районних рад сьогодні, 21-го квітня.

Зі слів голови правління ПАТ «Волиньгаз» Мирослава Короті, ситуацію ускладнило й те, що торік Волинь різко скоротила споживання газу.

«Впродовж 2014-го року через падіння споживання газу ми недоотримали 64 мільйони гривень, а це на 10% менше від прибутку в попередньому

році. Вже за 3 місяці цього року ми отримали на 42 мільйони гривень менше у порівнянні з аналогічним періодом торік, це - зменшення доходів на18 %. Такі обсяги падіння ускладнюють нашу роботу щодо утримання мереж в належному стані», - інформує керівник ПАТ «Волиньгаз».

З його слів, цю ситуацію навіть не покращило підвищення тарифів на газ.

Нагадаємо, 8 квітня загальні збори акціонерів ПАТ «Волиньгаз» 8 квітня 2015 року задекларували мільйонні збитки підприємства.

Торік збитки підприємства виникли на суму 48 мільйонів гривень, каже Коротя, цього газові енергетики очікують погіршення ситуації й збитків на 50 мільйонів гривень.

Щодо боргів від бюджетних організацій, то найгірша ситуація з розрахунками у міліціонерів.

«Викликає занепокоєння розрахунки держбюджету щодо МВС, адже це - найбільші боржники. Обласне управління МВС не заплатило нам 534 тисячі гривень, ДАІ області - 60 тисяч гривень, Нововолинське МВС - більше 200 тисяч гривень. Серед великих боржників і Волинський обласний еколого-натуралістичний центр - 125 тисяч гривень, Ковельська вузлова лікарня - 549 тисяч гривень.

Зауважимо, як інформують на офіційному сайті компанії, на сьогодні в області експлуатують 7,6 тисячі кілометрів розподільних газопроводів, 1819 газорегуляторних пунктів, 51946 будинкових регуляторів тиску газу. У 2014 році загальний обсяг постачання природного газу становив 359 мільйонів метрів кубічних, а обсяг транспортування - 518,7 мільйона метрів кубічних.

Нагадаємо, торік «Волиньгаз» хотіли припинити постачання газу споживачам без лічильників.

Тоді антимонопольники оштрафували підприємство на 30 тисяч за порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

Інформаційне агентство Волинські Новини й про те, що споживачі природного газу з Луцька та Луцького району тепер можуть передати показання лічильника за коротким номером 15-84.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Джмол Показати IP 21 Квітня 2015 15:32
Слухайте, а чому мене ніхто не питає. чи легко мені живеться? Тут газовики ниють, як їм погано, в сусідній гілці - енергетики шмарклі розвезли. І обох їх не цікавить, чи можу я за їхніми тарифами купляти їх же послуги. Тому і мені так само до лампочки їхні проблеми.
Рома до Джмол Показати IP 21 Квітня 2015 18:57
Ну то роби, щоб тобі краще жилося і не ний.
Джмол до Рома Показати IP 21 Квітня 2015 19:29
Стули писок.
Роман до Джмол Показати IP 21 Квітня 2015 21:04
Ти ба який "розумний";) Певно на дивані "укультурюєшся", тому так і живеш;)
Джмол до Роман Показати IP 22 Квітня 2015 10:12
Розумний, розумний і живу доволі добре, але для цього мушу працювати зранку до світанку і постійно відбиватися від усіляких "нововведень" з боку держави. А та держава має тільки одну платівку "всьо плохо", ні на що грошей нема, навіть захистити себе не може - спихнула все на волонтерів, і далі бюджет пиляє. Якщо мені щось треба для роботи - я іду і купляю. І нема такого, що незробив, бо нема чим. "Труднощі" в них - а ти спитай чий газ ця шобла тобі постачає і за якою ціною. Чому тобі відпускають українського видобутку газ за кацапською ціною і куди дівається різниця?
Лучанка Показати IP 21 Квітня 2015 21:55
менше отримали менше вкрали.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus