USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

У Луцьку дегустували хліб, соуси та джеми

23 Вересня 2011 14:21
Дегустаційна комісія області оцінювала представлені сімома виробниками Волині 13 зразків харчової продукції – ці нові продукти попередньо пройшли дослідження у випробувальному центрі ДП «Волиньстандартметрологія».
Про це інформує прес-служба ДП «Волиньстандартметрологія».
Новинку для споживачів – хліб «Кічкарівський», масою від 0.06 до 0.8 кг представило ТзОВ «Волиньторгхліб». Це хліб полегшеної ваги, пористий, поверхня з різноманітними надрізами або без них, мучниста або посипана кунжутом.
Розширило асортимент хлібобулочної продукції ТзОВ «Волинський пекар», що у Луцьку. Хліб «Урожайний» із борошна пшеничного вищого ґатунку з додаванням цукру має чудові якості і задовольняє смаки любителів пшеничних сортів хліба. Хліб має масу - від 0,6 до 1,0 кг, що найбільше влаштовує сільських споживачів.
Уперше на території Ківерцівського району розпочато переробку місцевих ягід та фруктів. Фермерське господарство «АннАстасія», що у селі Тростянець, представило джеми домашні смородинові: стерилізований та нестерилізований, фасовані у склобанку.
Новий вид продукції, «напівфабрикат повітряно-горіховий», який може реалізовуватись як готовий виріб, так і може бути оздоблений різними наповнювачами і смакувати як десерт – «міні-торт», розробило ТзОВ «Софам».
На основі дослідження ринку, з метою для розширення асортименту та задоволення попиту споживачів, спеціалістами ПАТ «Волиньхолдінг» розроблено два нові види продукції: «Заправка для Харчо» та соус «Французький» .
ПАТ «Нововолинський хлібокомбінат» запропонувало споживачам нові види печива «Струмок» та «Незабудка» і сухарі здобні.
Продукція ТзОВ «ВМП» (м.Нововолинськ) із свинини копчено-варені: грудинка «Татранська», шинка «Бреславська», рулет «Мазовецький» відносяться до делікатесних продуктів і розроблені для задоволення попиту споживачів вищого цінового сегменту.
Особливу увагу дегустаційна комісія приділила не тільки органолептичним характеристикам, а й дотриманню виробниками рецептур, технологічних інструкцій, вимог нормативної документації щодо споживчого маркування. та обов’язкового позначення ГМО.
Також, під час роботи комісії наголошено на необхідності забезпечення належного рівня вхідного контролю сировини та оформленні супровідних документів, що засвідчують якість і безпечність продукції та подаються разом з нею у торгівельні мережі, дотримання умов збереження і реалізації, які б забезпечували збереження властивостей готової продукції.
За результатами засідання дегустаційної комісії вся представлена продукція отримала позитивні оцінки та рекомендована до поставлення на виробництво.
До речі, до складу обласної дегустаційної комісії, яку очолює заступник голови облдержадміністрації Віталій Карпюк, входять представники структурних підрозділів ОДА, обласного санітарно-епідеміологічного нагляду, обласного управління у справах захисту прав споживачів, обласної інспекції якості формування ресурсів сільськогосподарської продукції, управління ветеринарної медицини в області, обласної громадської організації «Союз споживачів України», фахівці ДП «Волиньстан-дартметрологія».
Довідково:
Реєстрація нової продукції та поставлення продукції на серійне виробництво проводиться згідно вимог ДСТУ 3946-2000 «Продукція харчова. Системи розроблення і поставлення продукції на виробництво. Основні положення.»
Окрім лабораторних досліджень та перевіряння чинності технічних умов або іншої нормативної документації, членами регіональної дегустаційної комісії здійснюється органолептична оцінка (дегустація) продукції.
Визначення якості продукції проводиться на підставі органолептичної оцінки зразків та візуального огляду продукції. Члени дегустаційної комісії оцінюються такі показники якості продукції як: зовнішній вигляд, консистенція, смак, запах, колір тощо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Вікторія Показати IP 23 Вересня 2011 22:29
Скоро ми будемо все тільки дегустувати, тому що на наші зарплати ми купити нічого не можемо. Хіба дешеве, але його інколи не їдять ні собаки ні коти.
Лучанка Показати IP 27 Вересня 2011 16:47
Що там його дегустувати, як етікетка не відповідає продукту.Їмо всяку непотріб. Нехай би президент та його команда це подегустували, то може й зробили б контроль над випуском нормальної продукції.
експерт Показати IP 8 Жовтня 2011 16:56
Колись була щаслива що їм смачний хліб в Луцьку.Теремнівський дісно був смачним хлібом. Тепер і його хімічать ...гливкий абож навпаки розсипається,через день зацвітається білим грибом. Дожилися що іхліба з*їсти неможна...нормального

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus