USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

У Луцьку постануть багатоповерхові гаражі, зокрема й підземні?

6 Травня 2009 14:10
Директор департаменту містобудування Луцької міської ради Георгій Шевчук під час першого етапу громадських слухань з обговорення генерального плану Луцька розповів, що багатоярусні парковки зможуть вирішити у майбутньому проблему з гаражами в обласному центрі, – повідомляє 6 травня репортер «Волинських Новин».
 
Виконавчий директор регіонального відділення українського союзу промисловців та підприємців у Волинській області Юрій Анцух поцікавився у пана Шевчука, як буде у новому генплані міста вирішуватись проблема гаражів. Георгій Шевчук зазначив, що наразі є можливим створення багатоярусних парковок поблизу багатоповерхівок. Будівництво таких об’єктів уже дозволено існуючими будівельними нормами. Проте для спорудження таких гаражів необхідно, щоб жителі багатоквартирних будинків були організовані в об’єднання співвласників. За словами Георгія Шевчука, вартість одного машино-місця у багатоярусному підземному гаражі наразі становить 7 тисяч умовних одиниць. Проте «завтра воно стане доступніше», – вважає посадовець.
 
Крім того, великий потенціал мають існуючі гаражні кооперативи. «Я вже бачив гаражі на 4-5 поверхів», – зазначив директор департаменту містобудування. На його думку, якщо реконструювати нинішні гаражні кооперативи, то проблему розміщення автівок в обласному центрі можна буде вирішити.
 
Представників таксистів цікавило, чи передбачено у новому генплані місця стоянок таксі, оскільки те, що є сьогодні, не задовольняє ні місто, ні самих таксистів. Пан Шевчук відповів, що у генеральному плані буде спеціальним розділом передбачена схема паркування у місті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus