USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку цьогоріч хочуть створити велосипедну доріжку і вже «кують» велостоянки

16 Квітня 2009 18:14
Зменшити транспортне навантаження на вулицях Луцька, полегшити пересування неповносправних та зменшити викиди в атмосферу шкідливих речовин від автомобілів зможуть завдяки створенню велосипедних доріжок. Про це йшлося під час засідання робочої групи з доопрацювання концепції велосипедної інфраструктури, - повідомляє 16 квітня репортер «Волинських Новин».
Стратегічний план створення велодоріжок представив присутнім начальник відділу туризму та рекреації департаменту культури та збереження історичної спадщини Луцької міської ради Юрій Моклиця. Він зауважив, що це – ще не план заходів, документ поки «сирий», бо до кожної доріжки повинен бути індивідуальний підхід. За словами пана Моклиці, проект, в якому будуть чітко прописані усі кроки, може розраховувати на фінансування з Європейської комісії. Власне, саме на ці кошти й покладаються великі надії.
Члени робочої групи внесли низку змін та пропозицій до концепції велосипедних доріжок. Зокрема пропонувалося запровадити правила реєстрації велосипедів, проведення лікбезів з велосипедистами, автомобілістами, школярами для засвоєння ними Правил дорожнього руху. Доріжки могли б стати спільними для велосипедистів та неповносправних. Окрім того, прозвучала думка й про доцільність об’єднання програм для осіб з особливими потребами та представлену для залучення більших коштів.
Також особлива увага приділялася функціям ДАІ, які повинні контролювати рух, паркування. Представників цієї ланки на зустрічі не було, проте колишній даїшник, а нині начальник відділу інженерно-транспортної інфраструктури департаменту житлово-комунального господарства міськради Сергій Ярош зауважив, що рух за участю велосипедистів «писаний кров’ю», більша частина аварій відбувається не з вини велосипедистів.
Щодо можливих перспектив висловився директор департаменту ЖКГ Луцької міської ради Владислав Стемковський. За його словами, потрібно вносити у проекти реконструкцій доріг велосипедні доріжки і вже напрацьовувати реальні пропозиції. Наразі реконструкції ведуться на вулиці Героїв УПА. Саме на цій вулиці уже могли б встановити знаки чи розмітку для велодоріжок, - сказав він.
Проте, це питання поки залишилося на рівні розмов. Також доріжки чи розмітку можна було б передбачити й по проспекту Перемоги, - додав директор департаменту ЖКГ. Попри кризу Владислав Стемковський пообіцяв усіляко сприяти, можливо залучити кошти з програми благоустрою міста.
У Луцьку «вже кують велосипедні стоянки», - розповів пан Моклиця. За його словами, першу з них планують відкрити в кінці травня. Юрій Моклиця точно не знає, де вона знаходитиметься, але висловився, що, мабуть, «це буде на вулиці Лесі Українки».
Проект велосипедної інфраструктури з доопрацюваннями винесуть для затвердження на сесію Луцької міської ради. Пан Моклиця висловився, що «до кінця року хотілося б відсвяткувати хоча б одну велосипедну доріжку».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
велолось Показати IP 5 Березня 2010 09:01
Пан Моклиця висловився, що «до кінця року хотілося б відсвяткувати хоча б одну велосипедну доріжку» ?? відсвяткувли ??

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus