USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У новій Верховній Раді 226 голосів ми матимемо самі, – нардеп Кирильчук

9 Жовтня 2008 11:11
Прогнозуючи результати позачергових виборів до парламенту, народний депутат України, член фракції БЮТ Євген Кирильчук у телефонному коментарі «Волинським Новинам» висловив переконання, що Блок Юлії Тимошенко у результаті нового волевиявлення українців зможе отримати у Верховній Раді 226 місць.
За словами Євгена Кирильчука, у БЮТі давно знали, що вибори будуть. Насподіванкою є лише той факт, Президент Віктор Ющенко призначив їх до нового року. Це, наголосив нардеп, суперечить Конституції. Окрім того, біло-сердечні сподіваються, що дата виборів, вказана в указі, не є остаточною, адже документ набере чинності лише з моменту його публікації і ЦВК вестиме відлік від цього дня.  
Також пан Кирильчук зазначив, що, проводячи консультації з політичними силами у нинішньому парламенті, глава держави отримав згоду на проведення позачергових виборів лише від «Нашої України» та Партії регіонів. Бютівець відкинув звинувачення, висловлені у зверненні Президента на адресу Юлії Тимошенко, бо «навіть діти у школах знають, хто розвалив коаліцію, хто винен і як».
Що ж прогнозу відсоткового розподілу політичних сил новій Верховній Раді, то нардеп висловив переконання, що й уряд на чолі із біло-сердечною Юлією Тимошенко, і фракція БЮТ у парламенті працювали так, що зараз мають шанс отримати більшість, або принаймні необхідні 226 голосів, у новій Верховній Раді. Тому наразі говорити про ймовірні коаліційні домовленості не має сенсу.
Нардеп наголосив, що на грані прохідності до Ради сьогодні перебуває «Народний Союз «Наша Україна». Передбачити, чи здолає НСНУ 3-відсотковий бар’єр, пан Кирильчук не береться.
Окрім того, Євген Кирильчук не вважає, що у парламент пройдуть ЄЦ чи ВО «Свобода». Одна з політичних партій, на його думку, створювалася силою, бо «назганяли тих, хто при владі, і заставили писати заяви», а інша, хоч і має відносну популярність на Заході, отримає «нуля» на Сході. Однак, попри це, пан Кирильчук вважає появу ПП «Єдиний центр» однією із причин підписання Указу «Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради VI скликання та призначення позачергових виборів».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Знаючий Показати IP 9 Жовтня 2008 12:00
Ющенко зрадив народ і країну і якщо його прибічники не попадуть у Верховну Раду, то це буде оцінка людей таким його дебільним вчинкам.
знаючому Показати IP 9 Жовтня 2008 13:50
кирильчук буде знову № 20 у списку чи вже піде на пенсію?
Анонім Показати IP 9 Жовтня 2008 16:08
Те що Юлія Володимирівна та її політична сила отримають більшу підтримку, ніж на минулих виборів - нема сумніву. Нехай їй щастить!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus