USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Нововолинську запрацював кабінет мамографії

13 Березня 2009 15:45
Учора, 12 березня, у Нововолинську відбулося відкриття  кабінету мамографії. Про це інформує репортер «Волинських Новин».
 
Кабінет розташувався у приміщенні відділення швидкої допомоги   центральної міської лікарні. Разом із його відкриттям пройшла презентація нового мамографа та супутнього обладнання.
 
Як розповів головний лікар Нововолинської міської лікарні Віктор Мороз, місцеві медики давно мали потребу у придбанні мамографа, адже  щорічно у Нововолинську у п’яти-шести жінок виявляють рак молочної залози. А новий апарат американського виробництва дозволить раніше діагностувати захворювання.
 
Загалом на відкриття кабінету витратили майже півмільйона гривень. Кошти виділило Міністерство охорони здоров’я. За словами головного лікаря,   обстеження в кабінеті мамографії зможуть пройти усі охочі. Особливо це варто зробити тим, які вже переступили рубіж у сорок років. Однак прийом буде платним і коштуватиме 38 гривень.
 
Під час урочистостей міський голова Нововолинська Віктор Сапожніков зауважив: придбання апарату допоможе зберегти здоров’я багатьом представницям прекрасної половини і це є своєрідним подарунком до свята 8-го Березня .
 
У перший же день роботи кабінету мамографії діагностику вже пройшли перші пацієнти. До слова, подібне обладнання мають обласні лікарня та онкодиспансер, міська лікарня Ковеля.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus