USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

УКРОП: Президент проштовхує «конституцію Путіна»

31 Серпня 2015 13:00
«Українське об’єднання патріотів – УКРОП» закликає народних депутатів не підтримувати змін до Основного Закону та приєднатися до громадських акцій протесту проти узурпації влади президентом.

«Дії президента Порошенка, спрямовані на волюнтаристське «проштовхування» поправок до Конституції, справляють враження здачі національних інтересів ворогам України в обмін на зростання його особистої влади. Ми сподіваємось, що Петро Порошенко добровільно відмовиться від цих узурпаторських планів, тому що у випадку їхнього успішного втілення владу в Україні візьме Володимир Путін», – йдеться в заяві партії, яку зачитав під час мітингу «Зміна Конституції – право народу» під Верховною Радою член політради УКРОПу, голова Київської міської організації партії Дмитро Сіманський.

В заяві (повний текст додано нижче) підкреслено, що УКРОП є прихильником ідеї децентралізації «як засобу боротьби з корупцією та стимулу економічного розвитку», але виступає проти спроб президента встановити контроль над місцевим самоврядуванням.

«Ми вимагаємо, щоб поправки до Конституції, котрі стосуються децентралізації, були приведені у відповідність до висновків та рекомендацій Венеціанської комісії. Права префектів мають бути суттєво обмежені, їх призначення має відбуватись з урахуванням думки місцевих громад. І найголовніше – Президент не може мати права розпускати обрані громадянами місцеві ради за власною примхою», – наголошують в УКРОПі.

«Українське об’єднання патріотів» наполягає, що поправки до Конституції за сценарієм Кремля відкривають шлях до «повзучої федералізації» та амністії злочинців і терористів. «Надання особливого статусу окупованим територіям Донецької та Луганської областей створить смертельно небезпечний для цілісності країни прецедент, коли виключних повноважень будуть вимагати в інших регіонах – насамперед в тих, де завдяки змові «вати» з владою готується реванш проросійської опозиції – «Опозиційного блоку»», – сказано в заяві УКРОПу.

У рамках процесу мирного врегулювання конфлікту на Донбасі статус тимчасово окупованих територій може регулюватись окремим законом, але не Конституцією, наголосили в УКРОПі.

Нагадаємо, під стінами Верховної Ради триває акція «Українського об’єднання патріотів – УКРОП» проти змін до Основного Закону.

УКРОП ПРИЄДНАВСЯ ДО БЛОКУВАННЯ ПРЕЗИДІЇ ВЕРХОВНОЇ РАДИ



Один з лідерів УКРОПу, народний депутат Віталій Купрій разом з 15-ма депутатами з міжфракційного об’єднання «УКРОП» приєдналися до блокування президії парламенту, аби не допустити ухвалення змін до Конституції.

«У мене якесь дежавю. У квітні 2010 року Янукович протягнув через парламент ганебні «Харківські угоди», якими продовжив базування російського Чорноморського флоту. Саме цей флот через шпаринку в Конституції щодо можливості перебування на території України військових баз іноземних держав забезпечив анексію Криму. Минуло 5 років, і ми знову в такій самій ситуації, навіть гіршій. Вирішується доля не окремої території, а держави в цілому!», – наголосив Купрій.

Він також додав, що народ України не розуміє необхідності змінювати Конституцію у воєнний час.

«Я зустрічався з громадськими активістами по всій Україні, і ніхто не розуміє навіщо зараз, під час війни, коли російський агресор намагається придушити нашу державу, змінювати Конституцію. Багато людей вважають це державною зрадою, бо тут прослідковується інтерес Путіна», – сказав Віталій Купрій під час мітингу «Зміна Конституції – право народу», організованого УКРОПом під стінами Верховної Ради.

ЗАЯВА УКРОПу . ПОВНИЙ ТЕКСТ

Конституція України – Основний закон нашої держави, який чітко визначає правові засади функціонування нашого суспільства.

Одним із визначальних положень Конституції є забезпечення територіальної цілісності держави, збереження її суверенітету.

Згідно із статтею 157 Конституції України не може бути змінена, якщо зміни передбачають скасування чи обмеження прав і свобод людини і громадянина або якщо вони спрямовані на ліквідацію незалежності чи на порушення територіальної цілісності України. Також ця стаття основного Закону визначає, що до Конституції не можуть вноситися зміни під час воєнного стану.

Незважаючи на те, що офіційно воєнний стан в Україні нинішні урядовці так і не наважуються оголосити, заперечити факт війни між Україною та Росією не можуть, ані наші політики, ані іноземні.

Окрім того, надання Криму автономного статусу, з окремою системою управління з часом призвело до породження проросійських настроїв, а в результаті і до втрати Україною цієї території.

Також нагадуємо, що Україна є унітарною державою, що передбачає встановлення єдиного порядку для функціонування системи органів місцевого самоврядування на всій території держави.

Згідно із Конституцією, головні в державі – її громадяни. І саме вони своїм вільним волевиявленням повинні приймати рішення щодо децентралізації країни.

Саме тому ми категорично виступаємо проти змін до Основного закону в період війни та проти надання в будь-якій формі автономного статусу окупованим територіям Донбасу.

Закликаємо припинити маніпулювати масовою свідомістю українців, відстоювати свої спекулятивні політичні інтереси та сконцентруватися на проведенні дієвих реформ у сфері державного управління, взявши за основу європейську модель побудови справжнього демократичного суспільства.

Вячеслав Рубльов,

голова Волинської обласної регіональної парторганізації Політичної партії «Українське об’єднання патріотів – УКРОП»



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 31 Серпня 2015 16:15
Це проросыйське об"эднання, заберіть цих мордоворотів в АТО хай воюють, а не проповідують ідеї кацапів.Та чи в нас немаєсвого розуму українці не купляйтесь на провокаторів
Ну Показати IP 31 Серпня 2015 19:19
У БПП мордоворотів побільше буде, і вони схожі на свого рошенка -пиками ну геть вдалися.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus