USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Уряд Франції звинуватив у безладах в країні «подругу Путіна»

25 Листопада 2018 07:00
Міністр внутрішніх справ Крістоф Кастанер звинуватив у сутичках між протестувальниками й поліцією в Парижі лідера ультраправих Марін Ле Пен.

Про це повідомляє Кореспондент з посиланням на AFP.

За словами міністра, поліція зіткнулася з бунтівними групами, які, зокрема, відреагували на заклик Ле Пен «і хотіли напасти на установи країни так само, як вони хочуть атакувати законодавців».

«Усе це розпалюється завдяки Марін Ле Пен, яка закликала усіх рушати на Єлисейські поля й майже 5 тисяч людей її послухалися», — констатував міністр внутрішніх справ Франції Крістоф Кастанер.

У свою чергу Марін Ле Пен відкинула звинувачення, заявивши, що вона ніколи не закликала до насильства. За її словами, уряд намагається зробити її «цапом-відбувайлом».

Французькі ЗМІ повідомляють, що в акціях протесту проти підвищення цін на паливо брало участь понад 80 тисяч людей. Більш як 30 осіб було затримано, у тому числі, 18 — у Парижі. У ході демонстрацій постраждали вісім осіб, у тому числі двоє поліцейських.

У Парижі поліція застосувала сльозогінний газ і водяні пушки для розгону демонстрантів, які намагалися прорватися через оточення в напрямку до Єлисейського палацу.

Через протести були закриті сім центральних станцій метро й одна з найвизначніших пам’яток Парижа — Ейфелева вежа.

Нагадаємо, акції протесту у Франції пов’язані з ростом цін на бензин і збільшенням податків. За останній рік ціни на бензин у країні зросли на 10-15%. Президент Еммануель Макрон наполягає на підвищенні податків на паливо.

Як повідомлялося, свого часу колишня кандидатка на президентське крісло у Франції Марін Ле Пен навідувалася до Москви, аби зустрітися з російським президентом Володимиром Путіним та отримати фінансування власної передвиборчої кампанії. Також на початку 2017 року Марін Ле Пен назвала антиросійські санкції «абсолютно безглуздими». В разі своєї перемоги на виборах глави держави Ле Пен пообіцяла визнати Крим частиною Росії, оскільки не вважає анексію Криму Росією незаконною.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Волин Показати IP 25 Листопада 2018 09:48
У нас газ в 8 раз подняли и нормально все спокойно
антон Показати IP 25 Листопада 2018 11:33
Усі ставленникі Ротшильда, що Макрон що Порошенко, в разі протестів, одразу це все агенти кремля. А те що струкрури Ротшильда віджали у Франції половину енергосектору це нічого, французька компанія алькор, американці зловили дирекотора, і сказали або тисядеш або продавай компанію нашій GE. І такого безліч , просто наший народ нерозумний ще нерозуміє, що експансія транснаціональних інтересів групи ротшильда, куди підступніша ніж навіть Путін.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus