USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Уряд розробляє план «жорсткого карантину», – Шмигаль

21 Листопада 2020 17:50
В уряді розробляють план «жорсткого карантину» в Україні як «план Б» на випадок, якщо карантин вихідного дня не спрацює. Наразі карантин на вихідних лишається альтернативою повному локдауну.

Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, повідомляє Громадське.

Він зазначив, що перші «карантинні вихідні» в Україні показали, що люди обмежили свою мобільність, а отже зменшилися довготривалі контакти між різними соціальними групами.

За словами прем’єра, чи справді «карантин вихідного дня» був ефективним, можна буде побачити за два тижні, коли його термін закінчиться.

«Після цього ми можемо оцінити його результат. Ми вбачаємо цей результат у виході на плато за кількістю захворілих», – зазначив Шмигаль.

Очільник Кабінету міністрів додав, що наразі розробляється план введення більш жорсткого карантину. Його введуть, якщо не спрацює «карантин вихідного дня».

Для цього в уряді консультуються з міськими головами, представниками церков та бізнесу, епідеміологами та інфекціоністами. Аналізується ситуація кожного регіону.

«Все це ми робимо зараз, щоб напрацювати спільний, виважений та підтриманий усіма план. Хочу ще раз наголосити: жодної дати щодо введення більш жорсткого карантину зараз немає», – сказав прем’єр-міністр.

Нагадаємо, в Україні 11 листопада запровадили «карантин вихідного дня». Він діє з 00:00 суботи до 00:00 понеділка. Такий карантин триватиме до кінця місяця, тобто 14 і 15, 21 і 22 та 28 і 29 листопада. У ці дні можуть працювати лише продуктові магазини, автозаправки, аптеки, фінансові установи та транспорт.

У МОЗ кажуть, що основою метою такого карантину є «зупинити ураганні темпи зростання хвороби», а саме: зменшити кількість контактів і розірвати ланцюг передачі вірусу. За словами прем’єра Дениса Шмигаля, основне завдання «карантину вихідного дня» – зафіксувати захворюваність на рівні 12 тисяч. Якщо цього не буде, то уряд «піде на більш жорсткі заходи».

Президент України Володимир Зеленський говорив про повний локдаун за умови 15 тисяч випадків коронавірусу на день. Це ж зазначали і в МОЗ: за планом міністерства, при щоденному прирості нових хворих у 11-15 тисяч і заповненості ліжок не менше, ніж 85%, Україна перейде на третій рівень реагування на епідемію. Він передбачає введення по всій країні всіх обмежень «червоної зони» та мобілізацію усіх медичних працівників.

Однак пізніше міністр охорони здоров’я України Максим Степанов заявив, що вимагатиме жорсткого карантину при 30 тисячах випадків COVID-19 на добу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Мама Показати IP 22 Листопада 2020 09:52
Та дистанційне навчання дітям треба. Знаю, зараз накинуться. Але завжди при будь-якій епідемії розпочинали з цього. Діти мають кращий імунітет і є безстмптомними переносчиками. Не чула , щоб дітям робили тести, коли в них щось легку. Зате знаю багато сімей, де першими захворіли діти, потім дорослі, діти через два дні пішли в школу, а в дорослих позитивний тест. Відповідно в класі захворіли інші діти і понесли цю заразу по інших домівках, дорослі по своїх роботах і т.д. Чому не можна хоч до Нового року це зробити? Перевірити. Нічого страшного з наукою не станеться. Це кращий вихід , ніж підприємців закривати, які мусять заробляти, щоб по крайній мірі сплатити податки, зарплату та комунальні.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus