USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

В Україні знову хочуть ввести абонплату за газ

1 Серпня 2017 10:57
Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг розгляне питання переходу українців на абонентську плату за розподіл газу.

Про це йдеться в порядку денному Національної комісії, яке має відбутися четвертого серпня, передає 24 канал.

До порядку денного засідання включено одне питання – «Про внесення змін до деяких постанов НКРЕКП щодо додаткового захисту прав споживачів і переходу до принципу замовленої потужності».

Кожен споживач повинен щомісячно платити за розподіл газу фіксовану суму. Така сума залежить від максимальної пропускної здатності його лічильника, незалежно від обсягів споживання. До ціни газу вже не буде входити вартість транспортування і розподілу.

НКРЕКП вирішила ввести абонплату за розподіл газу в кінці березня 2017 року. Пізніше комісія повідомила, що це рішення відклали на 3 місяці. У НАК «Нафтогаз України» запропонували із жовтня підвищити ціну на газ для населення до 5873 грн за тисячу кубів без ПДВ. Але поки що Кабмін не дає підтвердження підвищення тарифів.

До слова, українцям почали поступово деталізувати платежі за послуги газопостачання. Тепер сам газ і його розподіл – різні речі, за які і жителі України будуть платити окремо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Валентин Показати IP 1 Серпня 2017 10:58
Щоб вікрити ще 3 заводи Рошен?
упс до Валентин Показати IP 1 Серпня 2017 11:25
Фірташу на адвокатів...
факт Показати IP 1 Серпня 2017 11:28
А це не "знову", а вимога МВФ і раніше це питання зняли, щоб не було напруги але казали, що це зроблять у вересні, так що... як брехали і викручувались, так і далі продовжують, а піпл все хаває і мовчить...
! до факт Показати IP 1 Серпня 2017 11:40
Трішки не так, вимога МВФ це розподіл існуючого тарифу на газ, на абонплату та плату власне за газ. А втулити нам хочуть, абонплату поверх плати за газ, що є кардинально іншим, якщо точніше просто на*баловом. Фірташу бабала мало, та й потратився у Австрії, що б США не попасти, от і всплила абонплата.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus