USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

В ЄС не розуміють, чому Україна досі не оновила «прострочений» Центрвиборчком

15 Червня 2017 13:59
Посол Європейського Союзу Хюг Мінгареллі здивований тим, що Україна зволікає з призначенням нових членів Центральної виборчої комісії.

Про це він сказав на експертному форумі в Києві, передає кореспондент UA1.

Зокрема, він наголосив, що оновлення складу ЦВК та зміна закону про вибори дадуть можливість оновити політичну систему та політиків у ній.

"З незрозумілих для мене причин ці реформи повністю зупинені", – сказав Мінгареллі.

Нагадаємо, у більшості членів Центрвиборчкому семирічний термін повноважень закінчився ще в 2014 році, проте вони все ще продовжують виконувати свої обов’язки.

Влітку 2016 року президент Петро Порошенко запропонував Верховній Раді звільнити 12 членів ЦВК і призначити 11 нових, але ці проекти постанов досі не розглянуті, оскільки профільний комітет відклав їх до завершення консультацій між фракціями та групами.

Нагадаємо, ім'я Охендовського фігурує в опублікованих списках "чорної бухгалтерії" Партії регіонів, де йдеться про оплату відрядження глави ЦВК. Тим часом, сам голова ЦВК заявив про фальсифікацію "чорної бухгалтерії" ПР, але не наважився зустрітися з людиною, яка передала її НАБУ.

Уперше в українській історії чинному голові Центрвиборчкому оголосили офіційну підозру в корупції, а саме - в отриманні хабарів в особливо великих розмірах. Нині ж, на думку експертів, скидається на те, що політичні послуги чинного голови ЦВК нинішній владі уже не потрібні.

Як повідомлялося раніше, голова ЦВК Охендовський та одинадцятеро членів комісії мали бути звільнені ще два з половиною роки тому, оскільки термін їхніх повноважень збіг.

У лютому цього року апеляційний суд Києва відмовився задовольняти скаргу Спеціалізованої антикорупційної прокуратури щодо відсторонення голови Центральної виборчої комісії Михайла Охендовського від посади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Петро Показати IP 15 Червня 2017 15:56
На те й тримають орденоносця ох*дуя, бо вибори на носі. Влаштовував овоча, слухняний й до попрошенка

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus