USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.45
  • PLN 9.71 9.93

«Великодні пасхалії» для лучан і донеччан

13 Квітня 2015 17:23
У Поливаний понеділок в Луцьку – мистецьке дійство «Великодні пасхалії».

Традиційно на Великдень в обласному центрі Волині святкові заходи на Театральному майдані. Вже доброю традицією стали «Великодні пасхалії» - дійство, на якому лучан та гостей міста знайомлять з українськими великодніми традиціями, святковими піснями та обрядами.

Як годиться, на відкритті дійства - перші особи міста, які бажають всім добра і миру. А на сцені – творчі колективи: шкільні, аматорські, професійні.
Цього року на «Великодні пасхалії» завітали й діти з міста Волноваха Донецької області.
Нагадаємо, Луцьк підписав Меморандум по співпрацю з містом , щоправда, ймовірно з порушенням Статуту. А на Великдень до Луцька приїхала делегація з Волновахи: 68 дітей та 11 дорослих.

На Волині ці дітки не лише спілкуються з однолітками, а й знайомляться з місцевими великодніми звичаями.

До слова, на Різдво до Луцька зі схожим візитом приїздили дітки з міста Кремінна Луганської області.

Сьогодні, в Поливаний понеділок, діти з Волновахи разом із лучанами грали на Театральному майдані у веселі забавлянки, співали гаївки і дізнавалися народні повір’я, до прикладу про те, чому зозуля є «ключницею» вирію, чому вона не має власного гнізда і підкидає свої яйця у чужі гнізда.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
луцький Показати IP 13 Квітня 2015 17:42
Люди у 55-му мікрорайоні цілий день без води сидять, аварійні служби на дзвінки не відповідають, а Романюк святкує?! Роботу служб організуй, а потім святкуй!!! Хай-но прийдуть вибори... Ганьба!!!
мася до луцький Показати IP 13 Квітня 2015 22:10
На Львівській теж не було води. Стався порив. Трішки почикали і все полагодили. Але ми Романюка не звинувачуємо у цьому. Він ж сам не може всього встигнути. Комунальні служби все полагодять. Треба трішки зачекати. Якщо трубу прорвало, то за 10 хвилин її навряд чи можливо полагодити. А на площу йому теж треба приходити, бо свято організували для лучан і необхідно було привітати їх зі святом
за поніманіє до луцький Показати IP 14 Квітня 2015 10:04
Єслі в кранє нєт води, до колодязя сходи. І не псуй людям свята. Вони й так за тебе проголосують. Вже дістав із тим Романюком.
Луцька Показати IP 13 Квітня 2015 17:59
Романюк прийшов на площу, щоб бути разом з лучанами у Великдень. А якщо сталася якась екстренна ситуація в місті, служби свою роботу знають і роблять її. На жаль, не завжди це буває швидко.
патріот до Луцька Показати IP 13 Квітня 2015 18:27
По перше: ну дуже багато там лучан!:) По друге: роблять це все завжди для показухи чиновникам! А служби можуть вічливо слухавку піднімати і відповідати громадянам міста за рахунок кого вони взагалі отримуються?! Від совка хочуть відмовлятись, назви міст змінювати, а мозок хто ВАМ змінить?!
Шура до патріот Показати IP 13 Квітня 2015 22:07
Та Ви самі ще з совка не вилізли. В ті часи всі скиглили і казали, що ніхто нічого не робить. От всі кажуть, що оплачують роботу міських служб. А багато хто не платить ні податків, ні за комунпослуги. 55 млн грн заборгованості перед комунальниками. Припинять скоро подавати газ на котельні і тоді всі почнуть кричати і звинувачувати міську владу. Але в цій ситуації будкуть винні самі лучани, які не платять. Часто базарники кричать, що чиновники живуть за їх гроші. Самі заплатять 300-400 грн єдиного податку і скаржаться. А самі сміття на ринку залишать після себе гору
Анонім Показати IP 13 Квітня 2015 19:51
Дуже гарне свято! Молодці, що таке організовують для лучан! Приємно, що влада теж прийшла привітати лучан зі святом! Христос Воскрес!
Роксолана Показати IP 13 Квітня 2015 22:12
Гарне свято організували на Театральному майдангі. Колективи, які виходили на сцену, подарували чудові композиції. Дякуємо Миколі Романюку за гарне свято. Побільше б таких подій у місті
да-да до Роксолана Показати IP 14 Квітня 2015 10:06
Побільше б таких Романюків. Не перегинай, міні-начальніца..
Варя Показати IP 13 Квітня 2015 22:13
От є люди, яким ніколи не вгодиш. Хороше свято було в центрі. Не нарікайте на міську владу. Романюк намагається зробити місто кращим.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus