USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Відчинив дверцята авто та зачепив велосипедиста: лучанин отримав умовне покарання за ДТП

3 Квітня 2024 22:50
В обласному центрі Волині за вчинення ДТП судили місцевого жителя: чоловік після зупинки авто відчинив дверцята та зачепив ними велосипедиста, який отримав важкі травми.

Про це стало відомо з вироку Луцького міськрайонного суду.

ДТП сталася торік 11 травня на проспекті Відродження. Рухаючись у напрямку проспекту Молоді, водій Skoda Octavia Михайло С. зупинився, щоб вийти з салону авто. Коли він відчиняв двері, то не помітив велосипедиста, який об’їжджав автомобіль, та вдарив його у правий ліктьовий суглоб. Внаслідок цього керманич двоколісного впав на асфальтоване покриття.

У результаті ДТП велосипедист отримав тяжкі тілесні ушкодження, серед яких – важка черепно-мозкова травма з переломом потиличної кістки.

Михайло С. під час судового засідання визнав вину. Чоловік просив суворо його не карати та не позбавляти волі. Обвинувачений також пояснив, що керування транспортними засобами є єдиним джерелом його доходу. З його слів, він виконує важливу гуманітарну місію, за що неодноразово нагороджувався Головнокомандувачем ЗСУ, тому просив не позбавляти його права керування.

До слова, Михайло С. працює водієм відділу гуманітарних, спеціальних перевезень та експлуатації колісних транспортних засобів Волинського обласного бюро судово-медичної експертизи.

Представник потерпілого своєю чергою підтвердив про відшкодування обвинуваченим матеріальної шкоди в сумі 45 тисяч гривень та часткове відшкодування моральної шкоди – 155 тисяч гривень. Він просив задовольнити цивільний позов в частині суми моральної шкоди, що залишилась не відшкодованою, а також стягнути витрати на правничу допомогу. Водночас просив суворо не карати обвинуваченого, не призначати йому реального покарання у виді позбавлення волі, а також не позбавляти права керування транспортними засобами.

Врахувавши усі обставини справи, суд замінив реальний термін на три роки для Михайла С. роком іспитового терміну. Також з винуватця ДТП на користь потерпілого стягнули 45 тисяч гривень моральної шкоди та 10 тисяч витрат на правову допомогу.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Леонід Показати IP 4 Квітня 2024 08:15
Сліпим велосопедистам не місце на дорозі. Невже складно минати припарковане авто з запасом відстані ? Навіть діти знають,що двері інколи відчиняються.
Пішохід Показати IP 4 Квітня 2024 10:17
Їхала якась роззява та голоблею мені в рот

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus