USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Війна на два фронти не під силу Росії

7 Грудня 2014 11:31
Росія змушена домовлятися про припинення вогню на Донбасі через напружену ситуацію в Чечні. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав військовий експерт Олексій Арестович. Проте, на думку експерта, навіть відступивши з Донбасу, російські війська повернуться.

"У Росії починаються проблеми на Кавказі. Війни на два фронти вона не витримає. Йдеться не про кількість військових, а про організаційні моменти. Зараз йде змагання російської та української економік — хто раніше рухне. Ми бачимо, що Захід посилює санкції, а араби обвалюють ціни на нафту.

У Кремлі починається паніка. І в цей час українське керівництво протягує йому руку допомоги. Перше, воно пропонує - перемир'я. Росіяни отримують можливість спокійно перекинути війська на Кавказ, придушити повстання, а потім повернутися в Україну. По-друге, Україна починає закуповувати у падаючої російської економіки вугілля й електроенергію. Такі дії нашого керівництва можна пояснити як пряму зраду", - обурюється Арестович.

Шалений наступ бойовиків на позиції українських силовиків в Донецькому аеропорту, експерт називає помстою.

"Вони мстять за жахливі втрати, яких зазнали там напередодні. Під час попереднього штурму було більше 300 вбитих з їхньої сторони. З них 52 особи — штатні росіяни. Це російські силовики з легендарного спецпідрозділу "Вимпел", який за весь час свого існування, пройшовши дві чеченські війни, втратив лише 29 людей. А тут за один день — 52. Нам і надалі обов'язково потрібно утримувати Донецький аеропорт і посилювати позиції по всьому фронту", - сказав Арестович.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus