USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Військові Венесуели підняли повстання проти президента

6 Серпня 2017 17:13
У Венесуелі група повстанців захопила військову базу "Фуерте Парамакай".

Це було розцінено урядом країни як терористичний акт, повідомляє 112.ua з посиланням на AP.

Як зазначив глава правлячої партії Венесуели Діосдадо Кабельо, на військову базу у Валенсії, яку займають урядові війська, було скоєно терористичний напад.

За його словами, військові оперативно взяли під контроль ситуацію після того, як невелика група озброєних штурмовими гвинтівками чоловіків у камуфляжній формі захопила базу, а також випустила відеозвернення, в якому заявила про заколот у місті Валенсія.

При цьому додається, що у відеоролику лідер заколотників назвав кожного солдата, який не підтримає повстання, потенційною військовою метою.

Повідомляється, що групу очолює людина, що називає себе капітаном Хуаном Кагваріпано. Він зазначив, що «ми заявляємо про своє законне повстання» проти «убивчої тиранії Ніколаса Мадуро», передає 24news.

«Зазначимо, що це не переворот. Це цивільні і військові дії, щоб відновити конституційний порядок. Але ще більше - щоб врятувати країну від повного знищення, щоб зупинити вбивство нашої молоді і сімей», - сказав він.

Відзначається, що Кагваріпано знаходиться в розшуку з 2014 року «за підтримку дисидентського руху».

В результаті інциденту кілька людей були затримані. Про жертви і постраждалих не повідомлялося.

Нагадаємо, 30 липня у Венесуелі відбулись вибори до Національної конституційної асамблеї, яка буде вносити зміни в чинну Конституцію, прийняту в 1999 році під час президентства Уго Чавеса. За твердженням президента Ніколаса Мадуро, ці зміни допоможуть досягти взаєморозуміння між різними групами суспільства і відновити мир в країні.

Як повідомлялося, 98% венесуельців не підтримують політику президента. Опозиція вважає, що вибори в асамблею порушенням основ демократії. У країні тривають протести. Євросоюз не буде визнавати обрану конституційну асамблею Венесуели.

Нагадаємо, кандидат до Конституційної асамблеї Венесуели Хосе Велікс Пінеда був убитий в своєму будинку в місті Сьюдад-Болівар.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus