USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Владика Ніфонт освятив стрітенські свічки. ФОТО

15 Лютого 2012 17:23
15 лютого, в день Стрітення Господнього Божественну Літургію у храмі Всіх святих землі Волинської очолив керуючий Волинською єпархією митрополит Луцький і Волинський Ніфонт.
Про це повідомив Валентин Марчук у прес-службі Волинської єпархії УПЦ.
Владиці співслужили клірики храму на чолі з настоятелем протоієреєм Володимиром Яцишином.
Богослужіння співали місцевий хор «Волинські дзвони» під керуванням Марії Вислоцької та хор студентів Волинської духовної семінарії.
На Стрітення в храмах прийнято освячувати свічки. Наприкінці Літургії митрополит Ніфонт звершив чин освячення свічок і священики їх окропили.
Після Богослужіння архіпастир привітав присутніх зі святом та дав настанови на Великий піст.
Звичай святити свічки на свято Стрітення прийшов у Православну Церкву в ХVII столітті. Стрітенські свічки зберігаються весь рік і запалюються під час домашньої молитви.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
знаю Показати IP 15 Лютого 2012 17:45
чому Ніфонт не говоритьпро те, що він дав завдання своїм священникам збирати підписи за передачу Почаївської святині Московському патріархату
МиколаЙЧИК Показати IP 15 Лютого 2012 20:02
До чого тут Московський патріархат?Почаївську Лавру віддють УПЦ.Це на ша святиня як історично, так і релігійно, а УПЦ КП як відділилися, то нехай не здіймають чуток.Владика правильно зробив, адже Почаївська Лавра істинно УПЦ.
історик до МиколаЙЧИК Показати IP 16 Лютого 2012 09:15
не ваша а уніатська
МиколаЙЧИК Показати IP 15 Лютого 2012 20:03
Шановний "знаючий", будьте компетентними у своїх висловлюваннях.
Знаючому Показати IP 15 Лютого 2012 20:14
А чому Ніфонт не говорить? Все він говорить - у церкві оголошує і священикам сказав у церквах оголосити. В чому проблема? Ви хочете, щоб Лавра належала державі? Вона багато грошей виділяє на її впорядкування та отримання, вона її будувала чи добудовувала? Все робиться за кошт Лаври. Чи Ви хочете, щоб Лавру передали КП? Ніколи цього не буде, бо самі монахи не дадуть. Колись до Філарета перейшов навіть намісник Лаври - покійний Яків - і що це змінило? Його просто випроторили з монастиря. Мені здається, що за 20 років уже все влаштувалося, кому яка святиня перейшла. Де громади хотіли - давно КП. А взагалі - усім нам краще молитися за те, щоб в українському православ'ї була єдність...
Віталій Показати IP 15 Лютого 2012 23:25
Многії літа Владиці Ніфонту.
ясько підривник Показати IP 16 Лютого 2012 09:19
правильно УКРАЇНЦІ завжди були під кимось то тепер на своїй землі Кирилу будемо в Почаєві многая літа співати штундам віддамо нашу історію ганьбити добре що Азія далеко а то ще би вам обрізання зробили БИДЛО ви а не українці
ната Показати IP 16 Лютого 2012 13:45
Ныфонт хлеборез....
діма Показати IP 16 Лютого 2012 13:56
В Україні має бути єдина Українська церква Київського патріархату.....А Ніфонта треба гнати в шию...ДО москалів....
Не діма Показати IP 16 Лютого 2012 14:43
діма - ви або єретик нерозумний або розкольник одинак? Самі ви храми , мабуть,якщо тільки відвідуєте то заради псевдоукраїнського "престижу" а може для підтвердження власних націоналістично спрямованих поглядів. Ви хіба обізнані в релігії чи в історії?! А може в людях? Якщо ви дотримуєтесь націонал-розкольницьких ідей, то не навэ'язуєте власної (хибної) думки іншим верствам населення(віруючим чи не віруючим), чи то прихожанам УПЦ (КП), УПЦ (МП), чи греко-католикам, римо-католикам, евангелістам-баптистам, свідкам Єгови, пятидесятникам, суботникам, католикам,атеїстам - безбожникам, прихильникам сектанськьких ідей та ін.сповідникам . Ваші висловлювання не певно підтримають представники УПЦ (КП), а всі інші громади "порвуть" вас "як Тузік тряпку" за це. Ваш "айпішнік" легко дає можливість встановити (IP адресу, телефон,місце, особу-користувача ПК),того (тобто вас), хто так ненавидить інші релігії. При бажанні "інших", Ви справді відчуєте на своїй власній шкурі не тільки віртуальний гнів ображених вами віруючих.......... Р.S.//Тому, думайте головою перед тим, як несенітниці писати!!!.
Андрій Показати IP 20 Лютого 2012 11:47
До Миколайчика. Ваша - це як? Що, ви її будували, чи Московський Патріархат? Москва хоч копійку дала. Чи святий Іов прийшов з Москви? Що таке Москва ще тоді ніхто не знав, та й вона сама була формальністю. Її будували такі ж українці, як і ми всі. Значить, вона загальна святиня. А то захопили - й вирішуєте, сповідати, чи ні, брати записки, чи ні. Не помолитеся ви - помоляться ангели. Тож не займайте місце Бога самі. Бог усе бачить, і Сам вирішить долю кожної душі, незалежно від того, візьмете ви записки, чи ні. Вам же й гріх. А от щодо єдності - то з вами неможливо не погодитись. Тільки з центром у Києві. Невже ж Ви не розумієте подій, які творять агафангели й такі ж самі. Дограєтесь зі своєю канонічністю.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus