USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

«Луцьктепло» може лишитися без газу, а лучани - без тепла

5 Лютого 2016 16:42
З початку року бюджетні організації та підприємства теплокомуненергетики розрахувались із ПАТ «Волиньгаз» за доставку (розподіл) газу лише на 5%. Сукупна сума боргу сягнула майже 35 мільйонів гривень. Найбільшим боржником за газ у місті є ДКП «Луцьктепло», якому за борги можуть відключити подачу енергоносія, відповідно, квартири лучан перестануть опалюватися, - інформують у прес-службі ПАТ «Волиньгаз».

Так, найбільшими боржниками є підприємства теплокомуненергетики області. За січень заборгованість підприємств ТКЕ становить 18,4 мільйона гривень та 14,4 мільйона гривень попередньої оплати за лютий.

Серед підприємств, які не сплатили за розподіл природного газу важливі для життєдіяльності області установи, від функціонування яких напряму залежить комфорт тисяч волинських сімей. Зокрема це: ДКП «Луцьктепло», ПТМ «Володимир-Волинськтелокомуненерго», КП «Нововолинськтеплокомуненерго» та ПТМ «Ковельтепло».

Найкритичніша ситуація склалась із комунальним підприємством «Луцьктепло», яка ставить під загрозу подальше постачання газу на підприємство, що у свою чергу може лишити без тепла та гарячої води мешканців міста Луцька. Ця установа заборгувала найбільшу суму – понад 22 мільйони гривень. «Окрім цього, саме «Луцьктепло» лишається єдиним підприємством серед усіх боржників, яке із початку нового року не сплатило навіть найменшої частки заборгованості», - розповідає заступник голови правління з обліку та балансів ПАТ «Волиньгаз» Андрій Карпомиз.

Інформаційне агентство Волинські Новини раніше повідомляло, що комунальна структура ДКП «Луцьктепло» фактично знаходиться у найглибшій кризі за усі роки свого існування.

Як повідомляв депутат від політичної партії УКРОП Ігор Поліщук, «Луцьктепло» дуже боргує перед «Волиньгазом» та «Волиньобленерго», через що із завершенням опалювального сезону підприємство ризикує припинити власну роботу.

Нагадаємо, 23 грудня 2015 року у міськраді рішенням сесії вирішили створити тимчасову контрольну комісію з вивчення проблем діяльності ДКП «Луцьктепло». А 12-го січня 2016 рокувідбулося перше засідання тимчасової контрольної комісії з вивчення проблем діяльності ДКП. Тоді Ігор Поліщук наголошував, що потрібно негайно щось робити для виведення підприємства з кризи, адже ДКП «Луцьктепло» може стати банкрутом.

Як повідомляють у ПАТ «Волиньгаз», окрім боргів ТКЕ, за розподіл природного газу боргують і бюджетні установи області, сума боргу за січень становить 0,6 мільйона гривень та майже 1,5 мільйона гривень попередньої оплати за лютий 2016 року.

«Волиньгаз» звертає увагу керівників підприємств-боржників, що несплата заборгованості приведе в подальшому до припинення подачі природного газу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Анонім Показати IP 5 Лютого 2016 16:46
краще залишимо директора тепла без я*ців і роботи - і залишимся в теплі. і для профілактики того г*да в одних труханах поганяти по вулицях міста!
проблема - не пробле Показати IP 5 Лютого 2016 17:28
та відрізати тепло та газ усім, хто за нього не платить, і проблема буде частково вирішена
123 Показати IP 5 Лютого 2016 17:34
А вы ещё цены на газ поднимите,раза так в четыре, ну и все накрутки тоже! !@#$%^!
Ірина Таран Показати IP 5 Лютого 2016 18:08
Як довго триватиме це все? Де були всі до цієї критичної ситуації на "Луцьктепло"?
Читач Показати IP 5 Лютого 2016 18:34
Звільнити ВСІХ працівників та набрати нових
ЛУЧАНИН до Читач Показати IP 5 Лютого 2016 21:01
Видно так і буде (раніше чи пізніше). Новий склад буде цінувати роботу, а не вимагати соціалізму/комунізму на чолі з двинутою КОМпрофспілкою!
стас до ЛУЧАНИН Показати IP 6 Лютого 2016 08:18
Підтримую. На підприємстві є два солодка парочка Слюсар-Федотов, які будоражать весь колектив підприємства, певно отримуючи за це фінансову "компенсацію" від певної політсили.
Тарас Чурило Показати IP 5 Лютого 2016 22:53
Страйк тут вже не поможе. Підприємство вже давно банкрут
Устим Показати IP 6 Лютого 2016 02:24
Чекаю коли вже наша влада зробить щось подібне. Тоді суспільство пригадає всім бюджетним крисакам, звідки у них статки.
Анонім Показати IP 6 Лютого 2016 10:47
Населення сплачує своєчасно,але дериктори "луцьктепло" намисно заключають такі договори,що тягнуть підприємство в борги,кабалу,до банкрутства.Дерикторів міняють але стратегія не міняється;банкрутство та приватизація.Треба судити директорів,наступники будуть боятися шельмувати
Анонім Показати IP 6 Лютого 2016 13:08
Романюк в цьому дуже зацікавлений! Бо пообіцяв продати Луцьктепло Континіуму!
*** до Анонім Показати IP 9 Лютого 2016 13:11
Пропоную віддати Континіуму Романюка

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus