USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Волиняни збирають книги та настільні ігри для бібліотек у Миколаєві

29 Вересня 2023 08:58
У бібліотеці-студії «ДіМ» в Луцьку зібрали 50 книг та 10 настільних ігор для дітей, незабаром їх відправлять у бібліотеку Миколаєва, яка зазнала руйнувань через російську агресію.

Благодійну акцію «Повернемо книги до бібліотек» організували, аби поповнити книжкові фонди бібліотеки мікрорайону Тернівка у місті Миколаєві. Книги там було знищено під час ворожих обстрілів, розповіла Суспільному завідувачка бібліотеки-студії «ДіМ» Ніна Бочарова.

З її слів, одну з бібліотек у Миколаєві взагалі зруйновано, в іншій частково знищено будівлю та втрачено книжковий фонд, тому колеги-бібліотекарі попросили про допомогу.

Шістдесятивосьмирічна пенсіонерка Тетяна Терещенко переїхала до Луцька з Очакова Миколаївської області. Для земляків, каже, принесла художній роман. Зі слів жінки, луцьку бібліотеку відвідує понад рік, від початку нового року прочитала 125 книг. Каже, що у Луцьку почала читати суто українською мовою.
Читати ще: Бібліотеки Луцької громади отримали понад 1700 нових книг

Збір книг триватиме упродовж цього тижня. Розпочався він з 25 вересня.
Як зазначила Ніна Бочарова, в Україні під час повномасштабної війни ворог зруйнував 105 бібліотек, 250 пошкоджено. Бібліотекарка каже: благодійну акцію варто продовжити, аби поповнити книжками українські книгозбірні, поруйновані унаслідок війни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus