USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96

«Волиньприродресурс»: легальний видобуток бурштину - вже влітку

27 Травня 2017 12:31
Попри всілякі спроби влади тиснути на новостворене комунальне підприємство «Волиньприродресурс», що належить області та відтепер розпоряджається надрами Волині, в регіоні розпочнеться законний видобуток корисних копалин уже в липні-серпні цього року.

Про це йшлося під час позачергової 14-ї сесії Волинської облради.

Як зазначив голова Волинської облради Ігор Палиця, якщо ні прокуратура, ні НАБУ, ні інші силові відомства не будуть заважати роботі, то «Волиньприродресурс» вийде на легальний видобуток бурштину вже в липні.

ЧИТАТИ ЩЕ: БУРШТИН ДЛЯ ВОЛИНЯН: ЯК ПРАЦЮВАТИМЕ «ВОЛИНЬПРИРОДРЕСУРС»

«Вони щось постійно шукають, риють… Їм не хочеться, щоб бюджет області мав гроші. Їм краще було б, щоб це було не комунальне підприємство, а приватне. І мені не раз про це говорили. Але комунальне підприємство буде працювати, які б не були складнощі, і ми хочемо вже в липні вийти на видобуток бурштину, а в кінці літа – на переробку торфу», - пояснив Ігор Палиця.
Як відомо, головною метою створення КП «Волиньприродресурс» є ефективне використання природних ресурсів, залучення додаткових коштів до державного бюджету та бюджетів територіальних громад області, виключно у порядку та в спосіб, передбачений чинним законодавством України.

Раніше Волиньрада проголосувала за виділення «Волиприродресурсу» 51 тисячі гектарів земель покладів бурштину, 9 тисяч гектарів торфу і 3,1 тисячі гектарів родовищ міді.

КП «Волиньприродресурс» також презентували у Литві у рамках виставки Amber Trip у Вільнюсі. Там, зокрема, йшлося, що європейські компанії, які працюють з українським бурштином, зацікавлені у придбанні легально видобутого сонячного каміння з України.

Проте, як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, 15 лютого 2017 року близько півсотні правоохоронців взяли участь в обшуку Волинської облради. Голова фракції «УКРОП» у Луцькій міськраді Ігор Поліщук прокоментував цей інцидент і зауважив, що 50 людей прибули для того, щоб вилучити 2 документи, які і без того є у вільному доступі.

Згодом стало відомо, що було порушено кримінальне провадження проти посадовців Державної служби геології та надр України, які офіційно надали КП «Волиньприродресурс» ліцензії на розробку родовищ бурштину, торфу і міді.

Проте, представники «Волиньприродресурсу» заявили, що налаштовані на конструктивну співпрацю з правоохоронними органами, готові надавати всі необхідні для розслідування документи та інформацію, зазначену в ухвалах суду, а також всі інші документи, що можуть в майбутньому знадобитися для проведення всебічного та об’єктивного розслідування справи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
! Показати IP 27 Травня 2017 16:16
От і побачим децентралізацію в ділі. Головне що би без корупційних оборудок, і з часом нелегалів витісните, а місцеві допоможуть.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus