USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.98

«Волиньприродресурс» готовий надати усі документи

11 Березня 2017 14:00
Печерський районний суд міста Києва видав ухвалу про тимчасовий доступ до документів Комунального підприємства «Волиньприродресурс» з можливістю вилучення їх копій. Безпосередньо це стосується документів щодо відкриття та обслуговування рахунків підприємства у банківських (Укрексимбанк, Укрсиббанк, Приватбанк) та казначейських установах.

У відповіді, яку підготували КП, йдеться, що представники «Волиньприродресурсу» налаштовані на конструктивну співпрацю з правоохоронними органами, готові надавати всі необхідні для розслідування документи та інформацію, зазначену в ухвалах суду, а також всі інші документи, що можуть в майбутньому знадобитися для проведення всебічного та об’єктивного розслідування справи.

Повний текст звернення опублікований на сайті облради.

Нагадаємо, свого часу голова обласної ради Ігор Палиця запевнив, що до кінця цього року волинський бюджет має додатково отримати мінімум мільярд гривень від видобутку бурштину, «і обов'язково отримає, як би і хто не заважав!»

Як відомо, головною метою створення КП «Волиньприродресурс» є ефективне використання природних ресурсів, залучення додаткових коштів до державного бюджету та бюджетів територіальних громад області, виключно у порядку та в спосіб, передбачених чинним законодавством України.

Волинська обласна рада зробила важливий крок в напрямку легалізації бурштинового бізнесу і цивілізованого видобутку корисних копалин, створивши КП «Волиньприродресурс». 2 лютого 2017 року Держгеонадра видали КП чотири спецдозволи на видобуток сонячного каміння.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, 15 лютого 2017 року близько півсотні правоохоронців взяли участь в обшуку Волинської облради.
Голова фракції «УКРОП» у Луцькій міськраді Ігор Поліщук прокоментував цей інцидент і зауважив, що 50 людей прибули для того, щоб вилучити 2 документи, які є у вільному доступі.

Згодом стало відомо, що було порушено кримінальне провадження проти посадовців Державної служби геології та надр України, які офіційно надали КП «Волиньприродресурс» ліцензії на розробку родовищ бурштину, торфу і міді.

«Усі рішення Волинської обласної ради, що стосувалися діяльності КП «Волиньприродресурс», приймалися публічно у присутності представників засобів масової інформації. Спеціальні дозволи на користування надрами отримані на підставі підпункту 1 пункту 8 Порядку надання спеціальних дозволів на користування надрами, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30.05.2011 №615, що і було зроблено.

Будучи переконаними у правомірності своїх дій, публічно заявляємо, що КП «Волиньприродресурс» налаштоване на конструктивну співпрацю з правоохоронними органами, готове надавати всі необхідні для розслідування документи та інформацію, зазначені в ухвалах суду, а також всі інші документи, що можуть в майбутньому вам знадобитися для проведення всебічного та об’єктивного розслідування справи», - йдеться у відповіді «Волиньприродресурсу» на ухвалу Печерського суду.

Нагадаємо, КП "Волиньприрподресурс" презентували у Литві у рамках виставки Amber Trip у Вільнюсі. Там зокрема йшлося, що європейські компанії, які працюють з українським бурштином, зацікавлені у придбанні легально видобутого сонячного каміння з України.

До слова, на боротьбу із незаконним видобутком бурштину у північні райони Рівненської, Волинської та Житомирської областей повертають спецпризначенців. Постає питання: що вигідніше для держави: охороняти землю за кошти платників податків від нелегального видобутку чи забезпечити легальний видобуток бурштину комунальному підприємству?

Зауважимо, відповідь на ухвалу Печерського суду також було надіслано Генеральному прокурору України Юрію Луценку та директору Національного антикорупційного бюро України Артему Ситнику.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
В ухвалі суду помилк Показати IP 11 Березня 2017 17:48
ЛюбАшівського району в Волинській області не існує - є Любешівський
Анонім Показати IP 12 Березня 2017 12:25
все правильно які кошти?
игор січова 28 кв 7 до Анонім Показати IP 12 Березня 2017 13:38
да де вони взялися?хто дав?
??????? Показати IP 13 Березня 2017 15:31
Коли встигли розвідку і оцінку запасів провести???????
Коля Показати IP 14 Березня 2017 16:25
Все потрібно узаконити, видобувати з надр землі і за собою прибирати, тобто, не знищувати екологію. Продавати можна, але можна зробити серійне виробництво ювелірних прикрас. І податок у місцеві ради і робочі місця для народу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus