USD 39.62 39.84
  • USD 39.62 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинські чиновники змогли відчути себе солдатами

11 Червня 2015 16:29
Новостворена рота охорони, що є підрозділом Володимир-Волинського об’єднаного районного військкомату, продемонструвала свою бойову готовність. Окрім того, усі присутні під час цього чиновники, мали змогу потренуватися використовувати стрілецьку зброю – пістолети, автомати та РПГ. Вчилися стріляти навіть жінки, - інформує БУГ.

На тренування прибули чиновники з Володимира – Волинського, Луцька, Нововолинська, Ковеля.

Заняття були поділені на три умовні етапи. Присутні ознайомилися з організацією територіальної оборони в області на прикладі роти охорони Володимир – Волинського ОРВК.

Перший етап навчань – ознайомлення з основними принципами територіальної оборони, структурою та умовами розміщення роти охорони Володимир – Волинського ОРВК. Теоретичну частину виклав присутнім Володимир-Волинський районний комісар Руслан Яцій.

Другий етап навчань продемонстрував представникам районних державних адміністрацій те, заради чого щоденно тренуються на військовому полігоні бійці роти охорони.

Демонстрація, була максимально наближена до реальних подій. Спецгрупа роти показала знешкодження порушників, які намагалися силою подолати блокпост, що перебував у зоні відповідальності бійців.

Начальник штабу – перший заступник командувача оперативного командування «Захід» полковник Павлюк, оглядаючи демонстрацію знешкодження групи порушників, спитав, який це спецпідрозділ, чи не Альфа? А коли почув, що це – новостворена рота охорони, дуже здивувався.

Допомагали у підготовці операції перехвату інструктори школи військово-патріотичного виховання «Штурм» із Луцька. Елементи сучасного бою вони вивчають і в Ізраїльській армії, і в армії США, а також стежать за підготовкою російських військових. Їхня підготовка збільшує шанс тих, хто на передовій, зберегти своє життя та здоров’я.

Під час третього етапу, керівники районів та міст мали можливість відчути себе солдатами – кожен взяв участь у стрільбах. Розбиті на чотири групи, вони почергово виконували завдання зі стрільби з гранатомета, пістолета «Макарова», АК – 74 та кулемета.

За усім, що відбувалося на військовому полігоні, уважно спостерігав тимчасово виконувач обов’язків обласного комісара Волинського обласного військкомату полковник Роман Кулик та радник голови обласної державної адміністрації Борис Кондратюк. Після усіх етапів тренувань як представники військових, так і цивільні керівники Волині високо оцінили підготовку роти охорони та завзятість під час навчань управлінців різних рівнів.

Голова Володимир-Волинської райдежрадміністрації Наталія Василець, яка вперше тримала в руках зброю, сказала, що тільки тоді, коли кожен спробує побути військовим, точка зору про їхню роботу зміниться і суспільство оцінить небезпеку та важкість цієї професії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Анонім Показати IP 11 Червня 2015 16:32
Не тут, а в АТО хай ідуть тренуються ці ситиі вгодовані фейси
Анонім до Анонім Показати IP 11 Червня 2015 17:25
В АТО поїдеш ти, а не вони. Між іншим в Днепопетровську ловлять мужиків на ринках і дають ім повістки.
Володимир до Анонім Показати IP 12 Червня 2015 22:01
Ситі і вгодовані то хто? Варта порядку? Справжніх героїв цього дійства на фото не видно. Видно тільки кілька миттєвостей їхньої роботи.
Всезнайко Показати IP 11 Червня 2015 18:11
Тепер їм дадуть статус учасника АТО...
37 Показати IP 11 Червня 2015 22:06
ура - тепер знаю кому пропонувати іти добровольцями в збройні сили
гарні розвагі Показати IP 11 Червня 2015 22:10
у новітніх еврокнязів.а холопам смерть в окопі. чим не рівність
тоторо до гарні розвагі Показати IP 12 Червня 2015 22:06
А які саме розваги? Приїхали журналісти і військові, проінспектували роту охорони. Солдати показали "показуху" про якій реально можна судити про рівень їх підготовки. Хто не робить показухи? У всіх арміях світу є показові штурми, захвати і звільнення заручників. Таке враження, що пишуть сюди відгуки на замовлення і паціенти третього відділення психлікарні.
11 Показати IP 11 Червня 2015 23:09
Х.. завернутий в газету заміняє сигарету!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus