USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинські і польські митники ділитимуться інформацією про контрабанду бурштину

3 Листопада 2015 21:10
Представники митних та прикордонних служб України і Польщі домовилися про негайний обмін інформацією щодо фактів незаконного переміщення бурштину в зоні митного поста «Ягодин – Дорохуськ» Волинської митниці ДФС, - повідомляють у прес-службі ГУ ДФС у Волинській області.

Про це стало відомо під час робочої зустрічі начальника управління аналізу ризиків та протидії митним правопорушенням Волинської митниці ДФС Євгенія Шелігацького та начальника митного поста «Дорогуськ» Томаша Вроновського і представників прикордонних служб обох держав.

Зокрема, під час обговорення питань, пов’язаних з незаконним переміщенням органічного мінералу на українсько-польському кордоні, представники Волинської митниці ДФС констатували, що кількість незаконного переміщення бурштину через державний кордон збільшуватиметься.

Задля попередження такої практики, сторони домовилися про обмін інформації в оперативному режимі між прикордонниками та митниками держав-сусідів. Йдеться про виявлені факти та спроби незаконного транспортування бурштину через кордон, причетних до цієї діяльності осіб та способи і схеми транспортування мінералу із зазначенням місць схованок каміння в транспортних засобах і вантажах.

«Така співпраця між прикордонниками і митниками повинна стати на заваді спробам певних підприємливих громадян здійснювати транспортування стратегічно важливого для держави мінералу за кордон без сплати визначених законом платежів. Ми очікуємо, що в результаті налагодженого обміну інформацією результативність нашої роботи у цьому напрямку суттєво збільшиться», - зазначає начальник управління аналізу ризиків та протидії митним правопорушенням Євгеній Шелігацький.

Як зазначають у відомстві, у 2015 році посадовці Волинської митниці ДФС 19 разів зупиняли незаконне переміщення каміння загальною сумою 266,7 кілограма.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини раніше, цього року органи внутрішніх справ за фактами незаконного видобутку бурштину розслідували 33 кримінальні провадження, з яких 8 скерували до суду та уже засудили 10 винних у незаконному видобутку бурштину осіб, 9 проваджень – закрили, 3 - об’єднали, 13 – розслідується.

Під час останнього "напливу" копачів на місці видобутку бурштину правоохоронці затримали декількасот осіб. Нині ж, стверджує очільник обласної міліції Петро Шпига, ситуація на Маневиччині повністю контрольована правоохоронцями і представниками громадських організацій. Він переконує - усі спроби незаконного видобутку бурштину припинені. Для охорони бурштиноносного району прибули правоохоронці з інших областей. «Щодня правоохоронці виявляють факти перевезення, скупки бурштину. Ми задіяли достатню кількість правоохоронців. У цьому нам допомагає Кіровоград, Чернівці, Дніпропетровськ», - поінформував начальник УМВС області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Mik (галицька миша) Показати IP 4 Листопада 2015 07:55
Оподаткування та облiк, а не повна заборона приватного видобутку - ось єдиний правильний шлях.
Лев Показати IP 4 Листопада 2015 12:48
Нехай ще наш очільник розкаже скількі людей там покалічили та скількі каміння було ще забрано не офіційно і де воно поділося.?Та як контролюючі органи самі втіхаря після розгонів видобувають камінь?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus