USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Волинські освітяни нарікають на низькі зарплати

24 Листопада 2017 19:35
Заробітна плата освітян лишається не вищою, ніж зарплата обслуговуючого персоналу, - стверджують у профспілці працівників освіти та науки.

Про це йшлося під час виїзного засідання Комітету з питань освіти і науки Верховної Ради України, який відбувається з ініціативи нардепа УКРОПу від Волині Ірини Констанкевич 24 листопада у Луцьку.

Голова Волинської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України Василь Грановський зауважив, що у старому законі «Про освіту» було задекларовано 10% ВНП, нині – 7%. Отже, наступного року галузь освіти знову буде недофінансованою. Він відзначив, що педагог навіть у виші отримує меншу зарплату від обслуговуючого персоналу.

Нині зарплата доктора наук, професора становить 5842 гривні, якщо він має повне навантаження – 11090 гривень, кандидата наук, доцента – 5472 гривні, 9300 за умови усіх нарахувань при повному навантаженні. Це, зі слів Василя Грановського, ненормально. Також він просив нардепів повернутися до того, щоб кожен встигаючий студент державної форми навчання отримував стипендію.

Перший заступник Міністра освіти та науки Володимир Ковтунець відповів, що систему потрібно змінити таким чином, щоб той, хто досягає найкращого результату у підготовці студентів, «не думав, як йому поїхати у Варшаву, щоб заробити сотню євро», щоб ректор мав законне право платити високу зарплату за якісну роботу. Водночас, він зауважив, що зміна нормативу забезпечення стипендіями підвищила конкурентність освіти та її якість, а говорити про те, що трієчникам теж потрібно платити стипендію – несерйозно.
Він зазначив, що «косметичними змінами», наприклад, підняттям надбавок з 20 до 30%, можна вирішити лише локальні проблеми, натомість потрібно, аби всі економічні стосунки працювали на якість і щоб перемагали найкращі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
АНАТОЛЬ_ Показати IP 24 Листопада 2017 20:29
Зараз всім сутужно, не тільки вчителям.
67 Показати IP 24 Листопада 2017 20:45
Сантехник закончил работу. - Сколько ? - спрашивает заказчик, профессор. - Сто долларов. - Я профессор и столько за один час не зарабатываю. - Когда я работал профессором тоже не зарабатывал.
Інна Показати IP 27 Листопада 2017 14:36
ахаха...не смішіть, з 01.01.2018 року у педагогічних працівників мінімальна зарплата буде 3 мінімалки, а в обслуговуючого персоналу, у тому числі бухгалтерів, юристів , бібліотекарів і т.д. 1-1,5 мінімалки. то це ви рахуєте так мало???????????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus