USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинського бійця нагородили медаллю «За незламність духу»

6 Квітня 2017 22:11
У Луцьку волонтери відкрили виставку «Христос Воскрес! Воскресне Україна» задля збору коштів хворому на рак солдату Володимиру Бабію, повідомляє Район. Луцьк.

Захід відбувся 5 квітня у Волинській обласній бібліотеці для юнацтва. Ініціатором виставки стала волонтерка Антоніна Євтодюк. Тут представили роботи самого бійця і небайдужих волонтерів. Вироби експонуватимуться до кінця місяця.

Вона не тільки організувала це дійство, а й сама долучилася до нього. Антоніна пише вірші і навіть має власну збірку. Звичайно, не може бути осторонь поетеса й від сумних подій в Україні, які так несподівано стали частиною нашого життя. Тож до виставки вона підготувала чимало віршів з відповідною тематикою.

«Виставка «Христос Воскрес! Воскресне Україна!» про життя, віру і воскресіння. Вона дуже позитивна і це є спроба людини, яка потрапила в скрутні життєві обставини, не здатися, продовжити боротися далі. Ці вірші мають невипадкову дату. Вони писались зазвичай увечері, вночі і обов’язково надсилались Володі з підписом: «Одужуй», - розповідає пані Антоніна.

Коротку, але таку дивовижну історію Володимира Бабія розповіла ще одна волонтерка Тетяна Білінскі. Виявляється, що Володі всього 21 рік, а він вже служив у легендарному «Звіробої».

«Коли проходив медогляд, йому вручили медичне заключення, що він абсолютно здоровий. За півтора року перебування в секторі Б, це зона Донецького аеропорту, ми маємо те, що маємо. І це не поодинокий випадок. Ми про це багато говоримо. Є дуже багато випадків онкології саме після перебування в зоні бойових дій. Ну і знаєте історію, що зайнялися хлопцем тільки медики Волинського обласного онкодиспансера», - переповідає волонтерка.

Малювати хлопця навчив айдарівець і волонтер Руслан Кашаюк. Своїм талантом Володя не тільки заробляє собі на лікування, а й допомагає іншим. Так, він розповів про дівчинку, яка вже пережила п’ять операцій на шлунок і дуже хоче навчитись грі на скрипці. Він домовився з учнями Волинського державного училища культури і мистецтв імені Стравінського, аби ті вчили її грати. З виручених коштів цієї виставки хлопець планує купити скрипку дівчинці.

Приємно, що на Волинь, зокрема й на цю виставку, завітала медичний волонтер АТО, секретар Всеукраїнського громадського об'єднання «Медики Майдану» Ірина Захарченко.

Вона розповіла, що була дуже вражена силою духу Володі і радо пристала на пропозицію бійця написати йому вірш. Згодом хлопець переніс ці слова на картину. Справжньою несподіванкою для Володі та усіх присутніх стало нагородження волонтеркою Володі народною медаллю «За незламність духу».

Особливо втішена пані Ірина роботою волонтерських організацій на Волині. Вона нагородила голову громадської організації «Волинський координаційний центр допомоги учасникам АТО» Інну Голдованську медаллю «За гідність та патріотизм».

«Я вважаю, що це не моя особиста нагорода. Це нагорода усієї моєї команди волонтерів. Тому що, коли мені важко, вони завжди мене підтримують, стоять поряд і кажуть: «Ти сильна, ти все зможеш»», - скромно зауважує волонтерка.

Радісною звісткою поділилась й Тетяна Білінскі: «Я останні два тижні була в Києві і перебувала недаремно. Метою нашої поїздки було зібрати кошти. 250 євро передали представники української діаспори в Угорщині, волонтери, представники фонду Сороса Олега Сабо. 100 доларів надали представники дипломатичного корпусу, які не вважають за потрібне якось афішувати себе. Ці гроші передадуть на картку Володі», - зазначає пані Тетяна.

Натомість, волонтерка Ірина Захарченко додала, що кошти Володі передав ще й російський вчений з Новосибірська, який зі зрозумілих причин не хоче це розголошувати.

Крім цього, усі охочі могли насолодитись витонченою музикою скрипальки з музичної школи імені Фредеріка Шопена Наталії Стретчен і смачним частуванням. Володя ж запропонував написати на прапорі побажання.

Мабуть, історія кожного з присутніх варта окремо написаної книги. Ківерчанка Вікторія Романчук у 16 років була поранена на Майдані, а зараз малює і волонтерить. Женя багато років був прикований до інвалідного візка, а завдяки Божій волі і небайдужим людям сьогодні стоїть на ногах. Тетяна Білінскі – атошниця, яка пережила не одну операцію і не тільки вистояла, а й активно допомагає іншим. Волонтерка Інна Захарченко знає історію чи не кожного знайомого їй бійця й сльозливо з тремтячими руками розповідає вірші про наболіле.

«Всі ми сонечки і без багатьох промінчиків не було б цих сонечків», - влучно додає наприкінці Володя.

Зараз він проходить курс опромінення. Попереду його чекає дороговартісна хіміотерапія.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, 21-річний розвідник Володя з Горохівщини, який ніс службу у зоні АТО в складі 54 бригади, внаслідок ураження хімічною зброєю дістав рак, що потягнуло тривале лікування.

Нещодавно прихожани Свято-Покровського Собору у Ківерцях 19 березня під час богослужіння збирали кошти на лікування Володимира.

Допомогти бійцю можна за реквізитами: карта ПриватБанку 5168 7456 0079 9156 – Бабій Володимир Іванович.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus