USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинською паскою смакуватимуть на передовій

12 Квітня 2017 16:42
Сьогодні, 12 квітня, у середу Страсної седмиці, волонтери ВЦ «Серце патріота» та українсько-німецької благочинної організації «Серце для України» вирушили у черговий рейс на схід України.

Волонтерський маршрут охопить інтернати, навчальні заклади, військові бригади та підрозділи, що дислокуються у Донецькій та Луганській областях, повідомляє прес-служба Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

Зі слів керівника волонтерського центру, депутата Луцької міської ради від фракції «УКРОП» Сергія Балицького, два волонтерські буси везуть для діток зі сходу продукти, іграшки, книги, одяг.


Для військовослужбовців, що стоять на сторожі територіальної цілісності України, крім смаколиків, доставлять необхідну побутову техніку, запчастини для авто, відремонтований генератор та інше. Також везуть адресні передачі від рідних та близьких. Окрім цього у планах волонтерів доставити на схід близько тисячі пасок.


«Цього разу неймовірно багато посилок веземо у школу-інтернат міста Слов’янська та в школу і дитсадок селища Широкий, що в Луганській області, – каже волонтер «Серця патріоту» Ольга Балицька, яка неодноразово доставляла допомогу на схід. – Наші маленькі патріоти дуже активно долучаються до акції. Вони віддають свої розмальовки, книжечки, іграшки, одяг, різні смаколики для діток, малюнки та вироби для військовослужбовців».


До збору святкового вантажу долучилися волинські волонтери та небайдужі люди. Вихованці луцьких садочків та шкіл передали захисникам мотанки-ангелочки, що служитимуть оберегом для військовослужбовців, пасхальні зайчики, малюнки.

Зокрема Мирослава Шевчик, завідуюча ДНЗ №32 «Ромашка», зазначила, що спільно з фондом розвитку дитсадка вони придбали іграшки та солодощі для діток, що проживають на сході.


Усі бажаючі лучани мали змогу принести продукти та іншу допомогу в Офіси розвитку кварталу Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

«До акції долучилися навчальні заклади та мешканці нашого району. У ЗОШ №10 відбувся майстер-клас на якому дітки розмальовували два імбирні пряника, один з яких передали ровесникам на схід. Суттєву допомогу надав комісійний магазин, що знаходиться поряд з нашим Офісом», – розповіла керівник Офісу розвитку кварталу, що на Соборності, 38, депутат міськради Тетяна Янчук.
Перед тим, як волонтери вирушили у дорогу, на Театральному майдані Луцька священики, як і годиться, освятили паску.


До слова, волонтерський центр «Серце патріота» працює з початку введення військових дій на сході України. Уже четвертий рік волонтери передають бійцям та людям, в чиї домівки неждано увірвалася війна, гуманітарну допомогу. Це продукти, медикаменти, засоби особистої гігієни, одяг, взуття, обмундирування, запчастини до спецтехніки. Сьогоднішня поїздка для волонтерського центру стала 145-ою. Сам Сергій Балицький везе допомогу на схід 70-ий раз.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Рігель Показати IP 12 Квітня 2017 16:58
Без попів ну ніяк
Иван Показати IP 12 Квітня 2017 17:07
Новость не из благоприятных. Больше интересует - когда эта война закончится? простые люди гибнут.....это горько

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus