USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Понад 140 вчителів Луцької громади завершили навчання з фінансової грамотності. Фото

16 Листопада 2023 18:10
В обласному центрі Волині завершилося навчання для вчителів у межах проєкту «Просто про фінанси». З 11 жовтня до 8 листопада 143 педагоги шкіл Луцької громади на основі гри «Лісові комерсанти» пізнавали основи фінансової грамотності. На завершення навчання викладачі отримали сертифікати, а навчальні заклади – комплекти ігор.

Проєкт «Просто про фінанси» реалізував Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» спільно з департаментом освіти Луцької міської ради та компанією управління цифровими активами «FinAdd».

Організатори ставили за мету покращити рівень знань і навичок із керування власними грошима в школярів, показати нові можливості для розвитку та інвестицій. Задля цього в Луцькій громаді влаштували навчання для вчителів, адже на них покладено просвітницьку місію – доносити знання до школярів.
Читати ще: Хочуть керувати грошима: у Луцьку вихованці бібліотеки зіграли у гру з фінансової грамотності. Фото

Гру «Лісові комерсанти», яка стала основою занять, обрали не випадково. Вона розвиває підприємницькі та лідерські навички, вміння комунікувати, взаємодіяти в команді, навчає усного математичного рахунку, дозволяє швидше навчитися множення, ділення, розуміння дробових чисел.
Голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода нагадала: у лютому цього року в Луцьку започаткували проєкт «Фінансова грамотність для школярів», а навесні навчали вчителів проведення фінансової грамотності для учнів 8-11-х класів на основі гри «Фінансовий капітал». Під час цього циклу навчали вчителів, щоб вони передавали отримані знання учням 5-7-х класів. Таким чином, як зауважила, хотіли охопити всю середню школу.

«Нам дуже приємно, що вчителі охоче дізнаються щось нове, передають отримані знання учням. Важливо розуміти, що наші педагоги зацікавлені, вмотивовані. Сьогодні в наших дітей важке дитинство. Їм потрібно якомога більше допомагати, сприяти розвитку. Власне, навчання фінансової грамотності знадобиться кожній людині. Тому бажаю школярам успіхів», – наголосила Катерина Шкльода.
Очільник департаменту освіти Луцької міської ради Віталій Бондар подякував усім навчальним закладам громади, які радо зголосилися до участі в проєкті, а також Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» за підтримку. З його слів, важливо покращувати знання та вміння дітей у розпорядженні фінансами.

«Фінансова грамотність – запорука успіху будь-якої держави. Компетентність у фінансовому аспекті дає дитині можливість вільно розпоряджатися власними кишеньковими коштами, а в майбутньому – робити правильні капіталовкладення і, можливо, створювати свій бізнес», – закцентував Віталій Бондар.
Читати ще: Проєкт «Фінансова грамотність» у Луцьку охопив 4 тисячі учнів: хто зі школярів став найкращим. Фото

Усі 143 викладачі, які пройшли навчання, отримали сертифікати. Крім того, Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» подарував школам комплекти ігор, завдяки яким учні 5-7-х класів вивчатимуть фінансову грамотність.

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Батько учнів Показати IP 17 Листопада 2023 08:50
Вперше за багато років освітою міста керує дійсно достойна та з прогресивними поглядами на освітній процес людина. Впевнені з Віталієм Бондаром якість освіти в громаді підійметься на якісно новий рівень.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus