USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Волинський мер повчав журналістів і Бориса Клімчука

11 Березня 2014 17:43
Засідання громадської ради при ковельському міському голові останніх півгодини відбувалося без самого градоначальника. Залишалося розглянути ще якихось два питання порядку денного – про майбутнє поруйнованого часом і безгосподарністю стадіону «Локомотив» та перспективи будівництва сміттєпереробного заводу, коли мер Олег Кіндер заявив, що буде дякувати присутнім, через потребу їхати до Луцька на урочистості з нагоди 200-ліття від дня народження Тараса Шевченка. Але перед тим, як піти, він виголосив п’ятихвилинну своєрідну «проповідь». Передусім, як водиться, «дісталося» журналістам.

«Я такий маленький приклад наведу. Пам’ятаєте, коли у мене згоріла хата. Я приїхав, то полум’я – вище дев’яти поверхів. Багато пожежників, міліції. Багато поглядєть було там, дуже багато людей – це четверта ночі. Я, повірте, можу поклястися, перехрестився, що всі живі, бо мав через неділю переселятися. Питання, що там був підпал, це стопроцентно, і все інше. Помінялася влада, зараз будемо повертатися десь на круги своя. Але не за те тема. От уявляєте мене емоційно? На другий день один з центральних засобів масової інформації мені телефонує і задає питання, від якого я був у шоці. Каже: «Олег Олексійович, таке-таке видання, скажіть, будь ласка, а як ви себе почуваєте?» Ну, ви знаєте!? Я думав, що буде продовження. Кажу: «Не зрозумів» – «Ну, от як ви себе почуваєте?» Говорю: «А ви квартиру маєте, чи у будинку живете?» – «У квартирі». Кажу: «Підіть, спаліть свою квартиру, а потім я вас спитаю, як ви себе почуваєте?» Розумієте, що? Фактично є межа, яку я прошу вас всіх не падати нижче неї», – сказав Олег Кіндер.

Потім ковельський мер сумбурно перейшов до резонансної публікації «Народні гроші йдуть за вітром? Чи заради нових чиновницьких «коліс» гинули люди на Майдані?» в опозиційній газеті «Ковель сьогодні», де йшлося, з-поміж іншого, про зв’язок його старшого сина – Олега Кіндера-молодшого – до приватної фірми, яка свого часу займалася «вимиванням» державних коштів. Журналістське розслідування викликало дуже бурхливу реакцію в очільників міста, про що повідомляли Волинські Новини.

«Є межа, коли ті люди, які пішли на той світ, то за них або взагалі не говорять, або говорять тільки добре в частині спекулювання тими людьми. Тому що я свою думку в емоціях висловив. Але це є мораль будь-якої людини. І друга межа – це рідних. Тому що, коли я сказав на сесії, особливо багато хто там сміявся, коли там деякі речі читав. Це коли там затронули мого сина. Я ще раз повторююсь: є межа, через яку, в мене є прохання, – не переступайте! Є людські відносини. Подобаються вони мені, чи не подобаються, тобто погані дороги, чи я машину купив – абсолютно це є нормально. Це є н-о-р-м-а-л-ь-н-о! Так же само і від мене нормально це воспрєнімайте. Але ми не мусимо в житті переступити межі. Це те, що є святе в нас, у кожного, бо ті люди, які переступили межу – вони заслуговують на все остальне, таке ж саме. Розумієте про що мова йде?» – мовив Олег Кіндер.

Потім мер перейшов до виборів, згадавши колишнього голову облдержадміністрації Бориса Клімчука.

«Із-за чого я сьогодні говорю, бо там хтось починає говорити: ось ви, як міський голова, будете балотуватися. Мені неодноразово Клімчук це задавав питання, але не у форматі питання: «Ти ж давай, щось роби на наступний термін, щоб Ковель хоч мав якогось одного мера толкового». Так він сказав. Ну, мені було смішно. Я кажу: «Так ви ж мене постійно критикуєте. Я ж тоже – безтолковий, як всі попередники мої». А потім кажу: «А можна вам задам запитання? А хто вам сказав, що я буду балотуватися? Хто вам таке сказав?» Він: «Як? Я не зрозумів» – «Ну, я вам таке говорив? Хто таке говорив? Мене ви питали? У мене є бажання балотуватися, чи що?» Коли в мене була «любов» у лапках з Клімчуком, я ж тоді говорив: «Борис Петрович, не потрібно так робити. Якщо є факти, і є конкретика – я готов це воспрінімать. Ну, а просто поливати брудом – не потрібно це робити, це принижує в першу чергу вас». Але це на совісті кожного, хто цим займається», – ділився спогадами Олег Кіндер.

А наостанок ковельський мер застеріг всіх присутніх, але, напевно, в першу чергу – журналістів: «Не можна переступати через межу наших покійників – чи це друзі, чи це хто. І не можна переступати через межу сім’ї. Це те – перша і друга річ, де є святе в кожної людини».

Чи не дисонують ці слова ковельського градоначальника з вимогами Майдану, кращі представники якого поклали життя на вівтар народної перемоги, аби позбутися в Україні такого ганебного явища, як «сімейно-владні» бізнес-імперії: не лише «януковицькі» за походженням, та й за партійністю – не лише «регіональні»?..

Варто зауважити, що за весь час перебування на посаді ковельського міського голови (від жовтня 2010-го по березень 2014 року) Олег Кіндер спромігся провести для журналістів лише одну-єдину (!!!) прес-конференцію, але й вона закінчилася скандалом. Та й єдиний за весь цей час щорічний (!) звіт міського голови перед громадою, теж завершився втечею від людей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
Воля Ковельська Показати IP 11 Березня 2014 17:48
Таке воно є - нещастя. Місто вибрало, тому й створюється відповідне враження про місто. Є люди, які й в зрілому віці залишаються кіндерами.
Земляк Показати IP 11 Березня 2014 18:04
Можна лише посвіпчувати ковельчанам, дійсно, Кіндер -це діагноз. Як він керує містом, який його інтелект, якщо думку логічно висловити не може, одні словесні перла ллються. А скільки жовчі, образи на всіх, повчань. І при цьому, ще висували на губернатора. Чмо.
Кадри рішають все? до Земляк Показати IP 11 Березня 2014 20:15
Кадрова епопея ковельських бютівців набирає обертів. Пролетівши над кріслом губернатора, Олег Кіндер не полишає надії розширити свій вплив хоч би на Ковельщину. Міська парторганізація кіндерівців практично підім'яла під себе районних однопартійців і диктує свої умови вже прямісінько на сесії районної ради. Головним завданням кіндерівців є оволодіти посадою голови Ковельської РДА? Напевно, небезпідставно подейкують в кулуарах ковельського "Білого дому"., що на це крісло сватають ще одного "героя" розправ над незалежними журналістами - секретаря міськради Михайла Гетьмана. Невже серед 40 тисяч мешканців району не знайшлося авторитетної людини, яка була б достойна очолити свій аграрний район? Чи вирослий на містечковому асфальті нащадок компартійного "пєрвого" є більш достойний, аніж, як то кажуть, людина-спеціаліст "від землі"?
лікар ендокринолог Показати IP 11 Березня 2014 18:37
і вигляд у нього зовсім не презентабельний - ніби в річкового піскаря. В нього що - базедова хвороба?
Волинянин Показати IP 11 Березня 2014 19:44
Ех Кіндер, Кіндер! Сів не в свої сані, а тепер повчаєш інших. Люди тебе знову не виберуть. Добре що Турчинов не призначив губернатором. Фахівець ні в чім - Пустовіт і то кращий.
Лучанка Показати IP 11 Березня 2014 20:00
Це хах! Я закінчила університет, захистила дисертацію, але нічого не зрозуміла! Оце "глибина" думок у ковельського мера! Сором!
повний неформат Показати IP 11 Березня 2014 20:34
"Я ж тоже – безтолковий", - краще не скажеш! Словесний онанізм ковельського мера є унікальним. Це він тепер котить бочку на Клімчука. А ось ще недавно, коли цей губернатор був при владі, Кіндер вів інші діалоги. Навіть не заперечував назвати одну з ковельських шкіл іменем свого вчителя - Бориса Петровича. Навіть "стуконув" походу: "Борис Петрович! Ваше ім'я згадували на сесії!" http://5.firepic.org/5/images/2014-03/11/3hetk9efqkf5.jpg
бютовець правовірний Показати IP 11 Березня 2014 20:56
Тут теж про громадську раду. Реготали усім під'їздом, коли читали виступи наших міських телепнів. Як глянеш на писок - все ясно стає! http://kovel.in.ua/abton/spaw2/uploads/files/pdf/sk_38%28149%29.pdf
красуля Показати IP 11 Березня 2014 21:39
а яке в Ковелі щастя було?чим папєрєднікі кращі?
Петро Показати IP 11 Березня 2014 22:05
Ви подивіться на Кошарука,який до кіндра був-лузр такий,не може досі прстити що не пройшов на другий срок.Ото чудо!Накрало і ходить з правим сектором зараз,стращає,шось вимагає.Форму військову натєг на себе і героя корчить.
Гінєрал ікалогії до Петро Показати IP 11 Березня 2014 23:10
Були мери в Ковелі Поліщук, Семенюк, Бойко, Шевчук, Кошарук. Але вони були! Все. Це історія. Але такого як Кіндер неадеквата Ковель не бачив ніколи! Жоден мер міста ніколи не називав своїх попередніх керівників міста безтолковими. А цей долболоб і це неписане правило переступив. Так що не кивайте на минуле. Зараз влада кіндерів і з них спрос. Замість того аби захищати цього безпредєльщіка і покривати його маразми очистіться.
Народ Показати IP 11 Березня 2014 22:47
Операція “И” або плани Кіндера по розкладу яєць в різні кошики: - Гетьманав РДА - Вєрку (коханку)в секретарі замість себе - Сам на місце з ”золотими яйцями” замість Колесника Б.І. - А куди Ковель?... А Ковель ”Н А * * Й”
Свєтка Показати IP 11 Березня 2014 22:51
То Кошарук бандформування створив????Ну і ну....
Ікавому Показати IP 11 Березня 2014 23:43
зі всіх мерів починати чи на Кошаруку зупинитись?той придурок з придурків(Кошарук).Разом з татом розтягли на пару все шо можна було тягти.Після Кошаруків як псля януковича.-голо кругом!Той теж себе ще президентом вважає,а Кошарук і собі вспомнив,що він вроді тоже мер.Може Кошарук і далі полізе ?Чого?Кошарук вже все вкрав!А його бредні ше досі на вухах в ковельчан висять(поліклініка,аеропорт,аквапарк,аптка і так далі...)
висоухому до Ікавому Показати IP 12 Березня 2014 00:01
Кошарук! Аааааааааааа! Кошмар летящий на крильях ночі! А тобі напомнити що після старого Кошарука на тій фірмі кірували кум Кіндера бютовець Сидоренко. Який так накерував що кримінал підкрався незамєтно. Потім Кіндер поставив дотягувати фірму свого корифана білоруса Годованого. Розпродають остатки. Після Кошарука кіндери нашкрябали якось на два доміка за півмільона. А от після кіндерів город точно голим останеться
Олеся Показати IP 12 Березня 2014 08:49
Господи спаси Ковель від тупого Кіндера, який два слова не може сказати без бумажки. Скоріше б вибори! Думаю ковельчани прозріють
Олесі Показати IP 12 Березня 2014 12:41
Кошарук без бумажки так брехав,так брехав,що сам вірив в те що бреше.І брешучи крав,так крав,що вірив шо то все йому належить.А ниньки ходить з бандою в камуфляжі,людей лякає.Банда!
222 Показати IP 12 Березня 2014 17:40
А яка у Кіндера зарплата , що він таку доміну забабахав?
Ковельчанин Показати IP 23 Травня 2014 08:50
Мавпа....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus