USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

Влада на Волині покарає журналістів за критику?

28 Лютого 2014 15:18
Справжній гнів ковельських міських очільників викликала критична стаття «Народні гроші йдуть за вітром? Чи заради нових чиновницьких «коліс» гинули люди на Майдані?», яка була опублікована на шпальтах опозиційного до місцевої «біло-сердечної» влади видання «Ковель сьогодні».

Зі слів журналіста обласної громадсько-політичної газети «Волинь-нова» Ярослава Гаврилюка, резонансна публікація його колег про купівлю дорогої іномарки за кошти «Ковельтепло» та махінації з автотранспортом, до яких причетний Олег Кіндер, ще за часів керування у державній екологічній інспекції Волинській області, поставили хрест на можливому призначенні Олега Олексійовича на посаду голови облдержадміністрації.


Всі свої емоції можновладці спрямували на адресу газети та по суті єдиного опозиційного до влади депутата міської ради Сергія Кошарука, хоч він не є ні автором статті, ні головним редактором «Ковель сьогодні», ані засновником видання.


Спочатку ковельський мер Олег Кіндер надав слово секретарю міської ради Михайлу Гетьману. «Я б заставив автора цієї статті, щоб він її з’їв, проковтнув разом з головним редактором. І я думаю, що вони дочекаються того. Хлопці розберуться! Я кажу!» – пригрозив Михайло Олександрович.


Потім слово взяв градоначальник. «А тепер я скажу! Відносно машин – це мої, як міського голови, справи. Але відносно того, що герої Автомайдану, які загинули там, і сьогодні висвітлювати і показувати, що Кіндер за те, що люди віддали життя – купив машину. Це – блюзнірство! Це – хамство! Це – підло! Тому що такі речі – неприпустимі. І ті люди, хто прийде з Майдану, ще є там, розберемся з тими, хто цим блюзнірством займається. Сьогодні розумних занадто багато є, які примкнули до Майдану. А де вони були з першого дня? Бо мене запитували: «А ти хто відносно штабу супротиву?» Я його створював з першого дня! Я його створював – штаб супротиву. І ті люди, які прийдуть, ми розберемся, хто там писав! Ми розберемся! Багато сьогодні героїв є, починають вилазили і листівки видавати. Ви що, думаєте, що один тут сидить депутат? Листівка, яка видається, оця – відносно мера. Шановні депутати, ставлю на голосування: хто за те, щоб сьогодні я написав заяву? Прошу проголосувати! Бачите?! А що ж ви, шановний Кошарук не голосуєте?» – емоційно мовив Олег Кіндер.

Про що саме мав писати заяву очільник міста можна здогадуватися. Очевидно, голосування мало показати рівень довіри міському голові. Варто зауважити, що перед початком сесії рядові члени партії ВО «Батьківщина» роздавали у фойє депутатам листівки про неблагочестиві факти з діяльності мера, як до них раптом підійшов секретар ради Михайло Гетьман і, вихопивши з рук пачку листівок, накивав п’ятами на верхні поверхи.

«Може мера нагородити треба за машину?» – прозвучала репліка із залу. Хтось з присутніх попросив мера: «Не кричіть». Однак міський голова на зауваження взагалі не відреагував. «Коли мого сина називають мажором і все остальне. Не суньте носа до мого сина! Те що Гетьман сказав: люди ще прийдуть з Майдану і ми розберемся де з ким: і ті, хто фотографують, і ті, хто пишуть багато», – заявив Олег Кіндер.

«Самий нестабільний елемент в Ковелі – це є наш мер», – наголосив директор МПП «Колос», громадський активіст Микола Матвійчук. «Це ваша особиста думка», – відповів Олег Кіндер.

Коли до трибуни вийшов депутат міськради Сергій Кошарук, «аби дивитися людям в обличчя, і владі також», секретар ради Михайло Гетьман кинув фразу: «Совісті хватає…»

«Так виглядає, що при цій каденції, так званої опозиційної, я дійсно, як сказав представник Партії регіонів пан Матвєєв, заступаючись за мера, як кістка в горлі. Чи не єдиний тут я можу критикувати, показати, що не так робиться і закликати цього не робити. Не я є автором тієї статті у газеті «Ковель сьогодні», але я підтримую і дуже вітаю незалежне видання за те, що воно проводить журналістське розслідування, щоб люди знали правду, щоб за поїздками на Майдан не приховувалися оборудки і таке інше. А коли заговорили за дітей, то я наведу один факт. Коли шукали житло для дітей-сиріт у Ковелі і знайшли його там, на «Сільмаші», в гуртожитку на останніх поверхах, обдерті холодні кімнатки. Кіндер відповідав за це. Через тендер провели це житло дорожче, чим житло було придбано для Кіндера дитини – розкішний маєток на вулиці 1 Травня, де потім поклали асфальт, помітьте: після того, як туди переїхав жити міський голова», – мовив Сергій Кошарук.

«Ви краще закрийте рота! І взагалі не говоріть!» – бурхливо відреагував Олег Кіндер. «А чого не говори?!» – вигукнув з місця громадський активіст Микола Силюк, який постраждав від дій місцевих можновладців.

«Чи мають право журналісти порівнювати ідеали Майдану і ситуацію з цими машинками?.. «Ковельтеплу», як показала поведінка його керівництва, такі бюджетні гроші не потрібні? Адже підприємство замість того, щоби ремонтувати діряві труби, за кошти громади задовольняє потяг до розкоші вищих посадових осіб міста. Таке «господарювання» відбувається без затвердженого радою рішення. Керівництво «Ковельтепло» без достатніх правових підстав витратило кошти громади міста на новий автомобіль Опель Інсігна вартістю в чверть мільйона гривень. Цим автомобілем – бажаючі можуть його оглянути біля міськради – вже який час користується міський голова пан Кіндер, який своїм розпорядженням № 41-р від 18 лютого 2014 року витребував автівку з користування комунального підприємства у власне, як міського голови, розпорядження», – сказав Сергій Кошарук.

Виступаючий запропонував своїм колегам-депутатам кошти ПТМ «Ковельтепло», в обсязі 253 тисячі гривень (стільки коштує нова іномарка мера), спрямувати на підтримку сімей загиблих героїв Майдану та постраждалих учасників революції. Але цю ініціативу депутатський корпус, як не дивно, не підтримав.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
майдан Показати IP 28 Лютого 2014 15:25
таких потенційних губернаторів як Кіндер - гнати від гріха подалі, поки не пізно. наробив в ковелі - наробить і на Волині. народ на це не заслуговує!
Кіндерівці - вороги Показати IP 28 Лютого 2014 15:59
Подібних заяв стосовно ЗМІ і журналістів громадськість Волині, напевно, не чула в своїй близькій історії. На першій сторінці газети мортирологічне зображення Героя Небесної Сотні Сергія Нігояна, який дивиться з Вічності кіндерам у вічі зі словами "Ми вмирали..." Що ж робила ковельська влада у цей час? Відповідь у оприлюднених Кошаруком даних - 18 лютого, в той час коли "беркути" проломлювали голови маніфестантам біля Маріїнського парку та на прилеглих до Верховної Ради України, коли трансляція П'ятого каналу зі злої волі влади чорніла трауром телевізійного екрану, коли "тітушки", сп'янілі від крові і безкарності вбивали журналістів на київських вулицях - Олег Кіндер переймався передачею дорогої, комфортної іномарки з підприємства "Ковельтепло" під власне владне сідалище. Чи не німий докір померлого Героя України показує ницість вчинків бютівських владо-опозиціонерів з Ковеля, які за слово правди здатні роздерти українських журналістів? Чим режим кіндерів кращий режиму януковичів. Коли на тлі занепадаючої економіки Ковеля на дітей міського голови оформляються багатомільйонні статки з невідомих фінансових джерел по заниженій, щодо ринкової, вартості. Коли до маєтку Кіндерів за бюджетні кошти прокладається найкраща в місті автодорога про це не слід писати, бо Кіндер побував на Майдані? Майдан індульгенції за чиновницьку кривду не дає. Чи кіндери вважають по іншому?
Петро Показати IP 28 Лютого 2014 16:31
Претендент на посаду губернатора Кіндер О., який продався народному депутату виборчого округу № 21 Івахіву С. і купив дім за 280 тис.дол. та машину Mersedes-Benz бизнес класу претендує на тюрму. Народний голос. Це ж правда!?
Волинянин Показати IP 28 Лютого 2014 22:28
Боже, що натворила Юліна "Батьківщина" в Ковелі!!! Де беруться такі хапуги-злочинці?
я так думаю до Волинянин Показати IP 1 Березня 2014 00:05
Де беруться? Пролазять в Юліну партію "Батьківщина" і під її портретами виграють вибори. Стають мерами, депутатами. Добираються до бюджету, тендерів, землі і майна. Люди голосують за Юлю, а до корита дохоплюються Кіндери. Ковель це показова резервація "Батьківщини", в якій видно якою б стала Україна в разі реваншу у владі Юліних послідовників. Якою стане Волинь за губернатора Кіндера видно вже. Стане областю концтабором. Де Кіндер буде вирішувати кому з журналістів і про що писати, як і що фотографувати. Непокірних будуть рвати на шматки і заставляти їсти власні видання в прикуску. Це фашизм в окремо взятому місті. Чи змовчать волинські журналісти таку неприкриту наругу над своїми ковельськими колегами?
Ну шо Кіндер? Показати IP 2 Березня 2014 22:54
Як допомогли тобі машинки стати губернатором?
Андрій Лучик Показати IP 5 Березня 2014 19:05
"Всі свої емоції можновладці спрямували на адресу газети та по суті єдиного опозиційного до влади депутата міської ради Сергія Кошарука, хоч він не є ні автором статті, ні головним редактором «Ковель сьогодні», ані засновником видання." Ось для чого таке писати? Хто є засновником можна перевірити за 5 хв. Засновником газети "Ковель сьогодні" є ТзОВ "Інфо-простір". А 80% часток в "Інфо-просторі" має Сергій Кошарук.
Написано правильно до Андрій Лучик Показати IP 6 Березня 2014 08:59
Засновник (учасник) засновника не є засновником останнього. Те, що фізична особа Сергій Кошарук є афілійованою особою товариства жодних заперечень не викликає. Однак засновником "Ковель сьогодні" є юридична особа. Так що формально все правильно написано.
Вояк УПА Показати IP 16 Березня 2014 13:39
Кіндер = БЮТ = Юля Т. = то все одне, одного поля ягоди

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus