USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

ВР не захотіла розглядати законопроект про недоторканність

14 Травня 2013 15:29
Верховна Рада відмовилася розглянути доопрацьований законопроект № 0977 про скасування недоторканності з депутатів та суддів.

За відповідний проект постанови проголосували 190 депутатів при мінімально необхідних 226, - пише Українська правда.

Проект передбачав установити терміни роботи депутатів над цим законопроектом для приведення його у відповідність з рішенням КС.

Зокрема пропонували визначити, що депутати можуть подавати свої пропозиції та поправки до проекту до 31 травня.

При цьому парламентські комітети повинні були б вивчати внесені пропозиції та поправки до 14 червня.

Разом із тим пропонували розглянути законопроект на пленарному засіданні 20 червня.

Голова профільного комітету з питань правової політики Валерій Писаренко (фракція «Партії регіонів») зазначив, що після повернення законопроекту на доопрацювання до комітету він зможе виключити з тексту проекту ті положення, які не відповідають, згідно з рішенням КС, нормам Конституції.

Одночасно, у своєму виступі народний депутат від «Батьківщини» Микола Томенко зазначив, що опозиція «обрізану версію позбавлення недоторканності підтримувати не буде і за неї голосувати не буде».

Як відомо, 11 липня 2012 КС оголосив рішення про відповідність вимогам статей 157 і 158 Основного закону положень даного законопроекту. При цьому КС визнав конституційним можливе скасування недоторканності депутатів Ради і неконституційним скасування недоторканності Президента і суддів. Проект передбачає вилучення норм статті 80 Конституції про те, що депутатам Ради гарантується недоторканність.

На розгляді парламенту також знаходиться альтернативний законопроект № 0976, внесений на той час депутатами від фракції ПР, згідно з яким пропонують обмежити депутатську недоторканність і ввести збереження звання президента, навіть якщо особу усунули з посади глави держави в порядку імпічменту. КС визнав конституційним цей законопроект і оголосив це 28 серпня 2012.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
виборець Показати IP 14 Травня 2013 19:07
Свобода проти зняття недоторканності! Волинські депутати від опозиції хочуть по повній "скуштувати" депутатського життя! Позорники! Тільки бла-бла ... на майданах! Ганьба!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus