USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Вибір житла у новобудові: з чого зводять сучасні будинки*

15 Червня 2015 11:44
Тему вибору квартир в новобудовах продовжує Інформаційне агентство Волинські Новини. Цього разу йтиметься про те, з чого зведений будинок, адже на цей фактор розумний покупець звертає увагу, аби потім не пошкодувати про свій вибір.

Завдяки сучасним технологіям і віянням в будівництві, елітне житло «на дві голови» перевершує будь-яку другорядну будівлю за багатьма показниками – якістю матеріалів, обробкою, місцем розташування тощо.

Головна перевага житла у новобудовах — використання нових сучасних технологій будівництва та матеріалів, відповідність загальносвітовим нормам та стандартам. У нових будинках є дуже вдалі планування, які будуть до вподоби покупцю, а площі, зазвичай, значно більші, ніж у будинках старих.

Застосування сучасних матеріалів, наприклад, утеплювачів та різних шумо- та гідроізоляцій дозволяє власникам квартири у такому будинку заощаджувати у витрачанні тепла, води та електрики. Враховуючи прогресію підвищення комунальних тарифів, ці переваги можуть бути ключовими та дуже вчасні.

Крім того, новобудова передбачає абсолютну готовність до експлуатації усіх систем будинку: починаючи із робочих каналізації, проводки, закінчуючи ліфтом та готовим ремонтом сходових кліток.

Отже, ледь не перше, на що покупці звертають увагу при виборі новобудови для інвестування — це технологія будівництва багатоповерхівки. Давайте розглянемо основні переваги та недоліки кожної з них.

Цегляні будинки

Цегляна кладка — мабуть, найдавніша з відомих технологій будівництва. Й досі вважається найекологічнішою. В таких будинках із залізобетону виготовляють тільки перекриття, всі тримальні стіни з цегли або керамічних блоків, внутрішні стіни можуть бути з газо- або пінобетону.

Червона керамічна цегла має найкращі звукоізоляційні властивості. До того ж, це єдиний матеріал, який дозволяє будівлі «дихати» й підтримувати комфортну вологість. Нарешті, технологія цегляної кладки дозволяє втілити майже будь-який архітектурний проект.

Втім цегляні будівлі зводяться довше, ніж монолітно-каркасні, а для забезпечення достатньої теплоізоляції необхідна значна товщина стін.

Отже, основними перевагами будинків з червоної керамічної цегли є: міцність, надійність, довговічність, стійкість до пожеж, можливість втілення будь-яких архітектурних «фантазій», а головне - будинок з цегли – це «еко» будинок з великої літери.

Недоліками ж будівництва з цегли є те, що терміни виконання загально-будівельних робіт довші порівняно із застосуванням інших технологій, а «мокра» робота з цементом і кладкою практично унеможливлює будівництво в зимовий період (треба обов’язково витримувати температурний режим проведення кладочних робіт, щоб потім мешканці новобудови не мали проблем із «мокрими» стінами, що може спричинити появу грибка), і основним недоліком на сьогодні можна визначити високу вартість - цегла один з найдорожчих будматеріалів.

Щодо будинків з силікатної цегли, то наразі для зведення стін вона використовується відносно рідко. Цей різновид цегли важчий за керамічну, накопичує вологу, а повітря пропускає значно гірше, ніж керамічна цегла чи керамоблоки.

Монолітні та каркасно-монолітні будівлі

Каркасно - монолітні та монолітні будинки стали будувати в Україні відносно нещодавно. Технологія їх зведення, на перший погляд, досить проста - в підготовлену опалубку заливають рідкий бетон. Виходить міцна цільна конструкція з відсутністю швів. Каркасно – монолітний будинок та монолітний відрізняються тим, що перша технологія передбачає зведення міцного залізобетонного каркасу, а внутрішні стіни заповнюють вже різноманітними матеріалами (цегла, газобетон, гіпсокартон і т.п.), а при монолітній технології - в будинках монолітний не лише каркас, а й усі стіни, суцільний моноліт дає можливість втілити будь-які архітектурні фантазії, але ця технологія дуже матеріалоємна, а будинок в результаті — масивний, тому в Україні ця технологія не надто поширена. Основна особливість каркасно-монолітної та монолітної технологій - це вільне планування. Квартира взагалі може не мати перегородок, а число «кімнат» визначають за кількістю вікон. Однак ремонт і обробка квартири в такій новобудові вимагає істотних витрат.

Так, основними перевагами цих технологій є: міцність, довговічність, відносна швидкість зведення будинку, широкий простір для архітектурних та дизайнерських ідей. Недоліки: залізобетонний каркас не є екологічним матеріалом, він майже не дихає; погана природна звукоізоляція — зазвичай необхідні додаткові звукоізоляційні прокладки; будівництво за монолітно-каркасною технологією будинків понад 16 поверхів збільшує вартість метра квадратного за рахунок витрат на технічне оснащення.

Панельні будинки: переваги та недоліки

Інший тип новобудов - це, насамперед, добре знайомі нам панельні будинки, які зводять з готових зроблених на заводі панелей. Тому будівництво їх ведеться досить швидко, вдвічі швидше, ніж спорудження монолітного житла.

При будівництві таких будинків сьогодні застосовують тришарові панелі, які володіють високими теплоізоляційними характеристиками. Будівництво панельних будинків можливе тільки з плит, виготовлених на заводі, а отже, про індивідуальну архітектуру й перепланування квартир можна забути.

При виборі панельного будинку варто звернути увагу і на внутрішні стіни. Деякі забудовники з метою зниження вартості будівництва, використовують панелі з порожниною. Звукоізоляція в такому разі буде гіршою, адже у порожнинах виникають звукові резонанси. Якщо плита без порожнини, вона масивна та краще поглинає будь-який шум, а також зберігає тепло та нівелює перепади температури. Але повнотілі плити роблять будинок масивнішим і збільшують навантаження на фундамент. А це означає, що такий будинок прослужить менше.
Будівлі з газобетонних, пінобетонних блоків

Ці матеріали мають пористу структуру та накопичують вологу з атмосфери, тож для зведення зовнішніх стін багатоквартирних будинків не надто придатні, однак для зведення внутрішніх стін використовуються часто. Стіна, зведена з газобетонних або пінобетонних блоків потребує надійної зовнішньої гідроізоляції, щоб потім майбутні мешканці не мали проблем із проявом мокроти та грибка.

Також слід пам’ятати, що завдяки пористій структурі газобетон здатен вивільняти гази, які використовувались під час виробництва, тому він ще й не дуже безпечний екологічно, а звукоізоляційні характеристики пінобетону далекі від ідеальних. Та не зважаючи на дані характеристики цих матеріалів, деякі забудовники в погоні за прибутками все ж таки використовують їх в будівництві зовнішніх стін багатоповерхівок, ставлячи під сумнів подальші експлуатаційні характеристики новобудови. Ціна за метр квадратний в таких будинках на порядок нижча, ніж при застосуванні інших технологій будівництва, враховуючи швидкість зведення та відносну дешевшу вартість матеріалу порівняно з іншими.
Отже, ми з вами розглянули, наскільки серйозно потрібно поставитися до вибору матеріалу для стін, оскільки це - не лише естетичний вигляд вашого будинку, але і комплекс експлуатаційних якостей. Стіни вашого будинку несуть все навантаження не тільки своєї ваги, але й інших конструктивних компонентів. Також вони виконують функції звукоізоляції, теплоізоляції та інше. Від того, з чого будуть зводитися стіни, також залежатиме їх товщина, застосування утеплювача та інших елементів конструкції.

Якщо ж Ви задумуєтесь або вже в пошуку нової квартири, то вибір новобудов у Луцьку дуже великий. Але прийняття остаточного рішення завжди за Вами.

Варто зауважити, що основний відсоток новобудов з неякісних будматеріалів в Україні припадає на будинки економ-класу. Головною причиною цього є бажання забудовників заощадити.

Сьогодні багато хто робить ремонти, використовуючи екологічно чисті матеріали. При цьому вони не враховують, з яких матеріалів побудований будинок. Як наголошують експерти, вся екологічність оздоблення квартири, меблів і т.д. може бути нівельована завдяки забудовникові, який економив під час будівництва і зводив будинок з неякісних будматеріалів.

Таким чином, вибравши квартиру в новобудові, її власник отримує чималі переваги порівняно із вторинним ринком житла. Однак власників нового житла часто мучить проблема його облаштування, адже такі квартири часто здаються власникам в чорновій обробці, тож потрібно звертати увагу на рівень готовності житла до експлуатації. Про це ми і поговоримо у наступній статті нашого циклу про будівництво.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Ігор Показати IP 15 Червня 2015 15:48
Четвертий абзац, про шумоізоляцію ... Новобудова. Між сусідніми квартирами стіна з (не знаю яких) блоків товщиною ~15 см + штукатурка. Чути всі розмови сусіда, навіть його співрозмовника в телефонній трубці. Про яку шумоізоляцію говориться в статті? Це не антиреклама. Проста констатація фактів
власник до Ігор Показати IP 15 Червня 2015 16:36
підтверджую... в новобудовах звукоізоляція гірша ніж в колишніх цегляних будинках.
Лучанин до Ігор Показати IP 15 Червня 2015 16:42
В новобудові від ЛДБК на Федорова міжквартирна перегородка змурована товщ. 170 мм - тут 2 цегли на ребро по 65мм + всередині мінеральна вата 50мм. Звукоізоляція нормальна.
Лучанка Показати IP 15 Червня 2015 16:58
Люди, порадьте забудовника, а то дійсно не знаєш вже кому вірити
Лучанин до Лучанка Показати IP 15 Червня 2015 17:21
Я купив 1-кімнатку в ЛДБК на вул. Федорова. Переваги: - зовнішні стіни зведені товщ. 2 цегли + утеплювач мінеральна вата 100мм + зовнішній ряд лицевої цегли. Тобто тепловтрати через зовнішню стіну зводяться до мінімуму - міжквартирні перегородки - вже писав в попередньому коментарі - вікна - профіль металопластиковий KBE - непогано - склопакети - 2 камерні енергозберігаючі - індивідуальне опалення - котел парапетний + радіатори. Марки не пам'ятаю. Але кажуть непоганий. - електропроводка - мідна - стяжка підлоги - рівна - штукатурка стін - більш менш - вхідні двері в квартиру - МІЛАНО. Гарний вибір. На Су-536 ставлять дешевий метал який всі злодом замінюють. Недоліки: - підвіконня: ОПЕНТЕК - Україна - найдешевший варіант - у ванній каналізаційні труби виглядають прямо із стяжки. Не знаю чи залишати їх чи закривати додатковою стінкою із гіпсокартону. Лишній геморой. - У ванній сусід розбивав штукатурку під плитку стіни тому що криво було поштукатурено А так забудовником задоволений.
Іванович Показати IP 15 Червня 2015 23:23
А хто чув про нового забудовника кварталу Форрест? Їм можна довіряти, якась ціна на рекламі заявлена 6 900?
Лучанка Показати IP 16 Червня 2015 09:47
Гостинний дім
Станислав Муратов Показати IP 18 Червня 2015 00:49
Автор без : КВАРТИРА в доме с крышей/окнами/дверями/перегородками=40% затрат, монолитные/каркасно-монолитные дают 20% затрат от общей стоимости готовой. Эксплуатационные затраты: кирпичный дом при КЛАССИЧЕСКОЙ кладке (+40% тепла!) капремонт стен через 120-170 лет, при УПРОЩЕННОЙ кладке (тычек+куча ложков+тычек и - до 40% тепла) или ЛЮБОЙ сегвич (кирпич/бетон+утеплитель+защита/фасад) через 30 лет, для газо/пенобетонов через 25 лет. Строители не выполняют ТЕПЛЫЕ откосы окон даже у храмов =-26% тепла, а дверей-12% тепла. БУРУЛЬКИ указывают на ненормативное утепление потолка верхних квартир=-16-20% тепла. Появление плесени-НЕТ поэтажной вентиляции между помещениями квартиры (ОСОБЕННО при металлопластиковых/пластиковых окнах/дверях)+НЕТ приточной вентиляции+недостаточное сечение вытяжной вентиляции для данной площади квартиры/этажа. Читай ВСН,ДБН, СНиП и прочее
Віталій Показати IP 12 Листопада 2015 18:20
А я думав що моя хрущовка має погану звукоізоляцію. Але як прочитав що у когось чути співрозмовника в слухавці то подумав що мені ще пощастило. А от у Львові у старих австрійських будинках міжквартирні стіні такою товщиною що вибух гранати не почуєш
Ольга Показати IP 8 Липня 2020 22:55
Шумоізоляція в новобудовах жахлива. Жити неможливо. Це пекло. Живу в одній з найкращих новобудов Рівного. Всі забудовники брехуни. Усі до одного

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus